Ποδόσφαιρο

A' Ελβετίας: Η πρεμιέρα κρύβει παγίδες!

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 - 00:54

Εκκίνηση έχουμε και στην ενδιαφέρουσα Ελβετία, με τρία παιχνίδια στο σημερινό κουπόνι! 

A' Ελβετίας: Η πρεμιέρα κρύβει παγίδες!

Αναλύσεις και εκτιμήσεις για τις αναμετρήσεις Α' Ελβετίας

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ-ΣΕΡΒΕΤ

Από την στιγμή που η Γκρασχόπερς κατάφερε στο περσινό πρωτάθλημα να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό που ήταν και ο βασικός της στόχος, η σεζόν θεωρείται πετυχημένη. Πάντως ο Τζόρτζιο Κοντίνι αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και πλέον τα ηνία ανέλαβε ο Ελβετός, Μπρούνο Μπέρνερ που ήταν πέρσι στην Βιντερτούρ. Και φέτος βασικό μέλημα είναι η παραμονή και ότι άλλο καλό έρθει στην πορεία θα το κυνηγήσει. Στο μεταγραφικό παζάρι, κυρίως επήλθε ενίσχυση στην άμυνα, καθώς άλλαξε ουσιαστικά όλη η τετράδα, με τις προσθήκες των Αμπέλς (μπακ, Σπάρτα Ροτ,), Τόμπερς (στόπερ, Λέχια), Κέμπτερ (μπακ, Σεντ Γκάλεν) και Λόνγουϊκ (στόπερ, Γουλβς U21). Από τις αποχωρήσεις, η σημαντικότερη ήταν του Πούσιτς (μεσοεπιθετικός) που πήγε στην Όσιγιεκ.

Εξαιρετική η περσινή πορεία για την Σερβέτ που τερμάτισε στην δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά την καλή παρουσία, ο Αλαν Γκέιγκερ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και ο αντικαταστάτης του είναι ο Ελβετός, Ρενέ Γουίλερ (που τα τελευταία χρόνια ήταν σε Αίγυπτο και Ιαπωνία). Στόχος και φέτος να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Στα μεταγραφικά, ο βασικός κορμός διατηρήθηκε, ενώ δαπανήθηκαν και χρήματα για προσθήκες ουσίας όπως του Μαζικού (μπακ, Άρης), Λινγκ (εξτρέμ, Χέλσινγκορ) και σαν ελεύθερος ο Μαλ (κίπερ, Ολυμπιακός Λευκωσίας). Στις αποχωρήσεις έφυγαν δυο παίκτες που ήταν στα πλάνα και την περσινή περίοδο, όπως οι Σαβαντόγκο (μπακ) και Κεσπέντες (μέσος, Ιβερντόν).

Εκτίμηση: Θα καλύψουμε τη φιλοξενούμενη. 2Χ & over 1.5 (1.60).

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Στην περσινή περίοδο, η Σεν Γκάλεν είχε ξεκινήσει με εξαιρετικές περγαμηνές για κάτι καλό, αλλά ο δεύτερος γύρος ήταν κάκιστος και έτσι δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση για τα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου. Η διοίκηση πάντως εμπιστεύτηκε εκ νέου τον Πήτερ Ζίντλερ στο τιμόνι της ομάδας και την νέα περίοδο, ευελπιστώντας στο κάτι παραπάνω. Στα μεταγραφικά δεν κινήθηκε δυναμικά και μάλλον έχασε περισσότερο από ότι κέρδισε, καθώς αποχώρησαν δυο βασικοί, όπως οι Μαγκλίκα (στόπερ) και Γιουάν (φορ, Χιμπέρνιαν) και μπήκαν στα ταμεία της ομάδας, περίπου 1 εκ. Ευρώ. Η πιο σημαντική προσθήκη είναι του Φαζλίτζι (στόπερ) από την Σαν Πάουλι έναντι του ποσού των 450.000 ευρώ.

Η Βασιλεία κατά την περσινή περίοδο ήταν σκιά του εαυτού της και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται και ικανοποιημένη που έστω και την τελευταία στιγμή κατάφερε να πάρει την 5η θέση στο πρωτάθλημα και ένα εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Την σεζόν έκλεισε με τον Γερμανό Χέικο Βόγκελ σαν υπηρεσιακό στον πάγκο, έχοντας αντικαταστήσει τον Άλεξ Φρέι που απομακρύθηκε. Νέος τεχνικός πλέον ο Τίμο Σκουλτζ (πρώην της Σαν Πάουλι) και αισιοδοξία φέτος για κάτι καλό. Μπήκαν πολλά χρήματα στα ταμεία της με τις πωλήσεις των Αμντουνί (φορ, Μπέρνλι) και Ντιούφ (μέσος, Λανς) αλλά η ενίσχυση φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, με σημαντικότερες προσθήκες των Μπάρι (φορ, Μπεβερεν) και Ντούμπασιν (εξτρέμ, Αλμπαθέτε), Φαν Μπρέμεν (στόπερ, Ντε Χάαγκ).

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις δείχνουν φαβορί τη Σεν Γκάλεν, αλλά κανείς δεν μπορεί να ψυχολογήσει τη Βασιλεία. Πιο νορμάλ το goal/goal & over 2.5 στο 1.70.

ΒΙΝΤΕΡΤΟΥΡ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Στην περσινή της παρουσία μετά από πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, η Βιντερτούρ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία (έστω και αν έγινε τις τελευταίες αγωνιστικές). Ο Μπρούνο Μπρένερ αποχώρησε από τον πάγκο (πήγε στην Γκρασχόπερς) και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε πλέον ο Ελβετός, Πάτρικ Ράχμεν. Στο μεταγραφικό παζάρι δεν κινήθηκε ιδιαίτερα καθώς και το μπάτζετ της είναι περιορισμένο, κοιτώντας περισσότερο να κρατήσει τον βασικό της κορμό. Καλή προσθήκη του Μπουρκάτ (εξτρέμ, Φράιμπουργκ) ενώ σαν ελεύθερος ήρθε ο Τούρκες (φορ, Λωζάνη) και Αράζ (μέσος, Σιόν).

Παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της η Λουκέρνη κατά την περσινή περίοδο, αλλά στο τέλος κατάφερε να κερδίσει ένα εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα μέσω της 4ης θέσης. Στον πάγκο διατηρήθηκε ο Μάριο Φρικ που είναι λάτρης της επιθετικής τακτικής και δύσκολα θα προβεί σε αλλαγές στο πλάνο του. Στα μεταγραφικά, έγιναν ουσιαστικά κινήσεις ουσίας σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή, με κυριότερες προσθήκες των Αντέμι (φορ, Κίμκι), Σπαντανούντα (εξτρέμ, Αζαξιό) και Ούλριχ (μπακ, Βαντούζ). Στις αποχωρήσεις πουλήθηκε ο Μούλερ (κίπερ, Σάλκε). Για την πρεμιέρα υπάρχουν και 4-5 απουσίες που επηρεάζουν.

Εκτίμηση: Aν δεν είχε τις απουσίες η Λουκέρνη θα ήταν πιο ξεκάθαρο φαβορί για τη πρεμιέρα. Πάμε με το goal/goal (1.60).

Βαθμολογία -

21/07/2023Super League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γιουνγκ Μπόις Γιουνγκ Μπόις 74 36 21 11 4 82 30 52
2 Σερβέτ Σερβέτ 58 36 14 16 6 53 48 5
3 Λουγκάνο Λουγκάνο 57 36 15 12 9 59 47 12
4 Λουκέρνη Λουκέρνη 50 36 13 11 12 56 52 4
5 Βασιλεία Βασιλεία 47 36 11 14 11 51 50 1
6 Σεντ Γκάλεν Σεντ Γκάλεν 45 36 11 12 13 66 52 14
7 Γκρασχόπερς Γκρασχόπερς 44 36 12 8 16 56 64 -8
8 Ζυρίχη Ζυρίχη 44 36 10 14 12 41 55 -14
9 Βίντερτουρ Βίντερτουρ 32 36 8 8 20 32 66 -34
10 Σιόν Σιόν 31 36 7 10 19 41 73 -32
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Super League (Relegation)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr