Ποδόσφαιρο

Α’ Ελβετίας: Περίπατος για την Λουκέρνη

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 03:22

Έχει μερικούς δυνατούς αγώνες, η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ελβετίας. Με την Λουκέρνη, να φαίνεται πως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, απέναντι στην αντίπαλο της.

Α’ Ελβετίας: Περίπατος για την Λουκέρνη

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Ελβετίας.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ–ΣΤΑΝΤΕ ΟΥΣΧΙ

Η Λουκέρνη δεν άφησε καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα κόντρα στην Βίντετουρ όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 αλλά έχει την δικαιολογία ότι το μυαλό της ήταν στο ματς με την Τζουργκάρντεν, την Πέμπτη το βράδυ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα του Μάριο Φρικ επιδιώκει την πρώτη της νίκη κόντρα στην νεοφώτιστη Στάντε Ούσχι αλλά και πάλι θα έχει στην σκέψη την εντός έδρας ρεβάνς με τους Σουηδούς.

Η νεοφώτιστη Λωζάνη Ουσί ή Στάντε Ουσχί αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 122 χρόνια της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα αφού ηττήθηκε εύκολα 3-0 εντός έδρας από την Λουγκάνο. Ο τεχνικός της ομάδας Αντονί Μπραϊζάτ συνεχίζει στον πάγκο και δεν χάνει την αισιοδοξία του για την συνέχεια. Αποδυναμώθηκε με την παραχώρηση του μέσου Οκόου στην Λουκέρνη αλλά στον αντίποδα απέκτησε έξι παίκτες, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι μέσοι Μαχμούντ και Έμπερχαρντ και ο αμυντικό Χέουλε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λουκέρνη είναι ανώτερη ομάδα, σχεδόν σε κάθε τομέα. Ενώ η Λωζάνη Ουσί, είναι το φαβορί για τον υποβιβασμό. Κάτι που κάνει ξεκάθαρη την διαφορά μεταξύ των δύο τους. Άσσος (1.60)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ–ΒΙΝΤΕΡΤΟΥΡ

Η Βασιλεία ηττήθηκε 2-1 από την Σεν Γκάλεν με κακή εμφάνιση αν και είχε το μυαλό της στο ματς με την Τομπόλ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Χέικο Φόγκελ αποτελεί παρελθόν και στην θέση του ανέλαβε επίσης ένας Γερμανός τεχνικός, ο Τίμο Σουλτζ. Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση με την Βίντερτουρ αποτελεί ευκαιρία και για την πρώτη της νίκη αλλά ακολουθεί η ρεβάνς στο Καζακστάν και αυτό είναι.. παγίδα.

Η Βίντερτουρ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στην πρεμιέρα με την Λουκέρνη αλλά πήρε την ισοπαλία. Πέρσι σώθηκε στο παρά πέντε με ένα μόλις βαθμό από την καταδικαστική 10η θέση. Ο Πάτρικ Ράχμεν ανέλαβε την ομάδα στις 8 Ιουλίου αντί του Μπρούνο Μπερνέρ και δήλωσε αισιόδοξος για την συνέχεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η κατάσταση στην Βασιλεία, αρχίζει να γίνεται ανησυχητική, μετά από την δεύτερη ήττα της, από πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο. Ενώ τώρα έρχεται αντιμέτωπη, με την φιλόδοξη Βίντερτουρ. G/G (1.62)

ΙΒΕΡΝΤΟΝ–ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ

Η Ιβερντόν ηττήθηκε 2-0 από την Ζυρίχη στην πρεμιέρα στο πρώτο της παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Ράφαελ Βίκι έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της αλλά ψώνισε από το χαμηλό ράφι, δηλαδή δεν έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν με την Γιούνγκ Μπόις στόχος είναι τουλάχιστον η ισοπαλία.

Η Γιούνγκ Μποις νίκησε με το ζόρι την Λωζάνη στην πρεμιέρα και ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού της σεζόν, τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τότε θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα και στα ματς με την Ιβερντόν και την Βίντερτουρ όπου στόχος είναι δύο νίκες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ιβερντόν, αγωνίζεται μακριά απ' το γήπεδο της, χωρίς θεατές, λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου της. Αλλά θα το παλέψει Η Γιούνγκ Μπόις είναι ισχυρότερη ομάδα, με ασφυκτικό πρέσινγκ. 2 και under 3.5 (2.75)

Βαθμολογία -

30/07/2023Super League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λουγκάνο Λουγκάνο 3 1 1 0 0 3 0 3
2 Σερβέτ Σερβέτ 3 1 1 0 0 3 1 2
3 Ζυρίχη Ζυρίχη 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Γιουνγκ Μπόις Γιουνγκ Μπόις 3 1 1 0 0 2 1 1
5 Σεντ Γκάλεν Σεντ Γκάλεν 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Λουκέρνη Λουκέρνη 1 1 0 1 0 0 0 0
7 Βίντερτουρ Βίντερτουρ 1 1 0 1 0 0 0 0
8 Λωζάνη Λωζάνη 0 1 0 0 1 1 2 -1
9 Βασιλεία Βασιλεία 0 1 0 0 1 1 2 -1
10 Γκρασχόπερς Γκρασχόπερς 0 1 0 0 1 1 3 -2
11 Ιβερντόν Ιβερντόν 0 1 0 0 1 0 2 -2
12 Λωζάνη Ουσί Λωζάνη Ουσί 0 1 0 0 1 0 3 -3
Promotion - Super League (Championship Group: )
Super League (Relegation Group)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr