Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Φουλ δράση με... ντέρμπι!

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 - 00:29

Με... Ολντ Φιρμ ντέρμπι ξεκινά η δράση στην Πρέμιερ Σκωτίας, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. 

Πρέμιερ Σκωτίας: Φουλ δράση με... ντέρμπι!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας

ΣΕΛΤΙΚ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Η Σέλτικ για μια ακόμα χρονιά διεκδικεί τον τίτλο έχοντας ως βασική αντίπαλο την μισητή αντίπαλο Ρέιντζερς. Την υποδέχεται στο φινάλε του έτους με την προοπτική να την κερδίζει, να θέσει στέρεες βάσεις για την πρωτιά και να αποθεωθεί από τους οπαδούς της. Τέσσερις νίκες στα έξι πιο πρόσφατα ματς για τους πράσινους, που εσχάτως δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα. Νοκ άουτ ο Ιάπωνας κεντρικός μέσος, Χατάτε και ο Ισραηλινός δεξιός εξτρέμ Αμπάντα.

Η Ρέιντζερς δεν καταπονήθηκε με μεσοβδόμαδο ματς καθώς λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε η αναμέτρηση με την Ρος Κάουντι. Πάει στο απόλυτο ντέρμπι με γεμάτες μπαταρίες και σε εκρηκτική αγωνιστική κατάστασης. Πέντε συνεχόμενες νίκες, δέκα νίκες και μία ισοπαλία σε 11 ματς για τους «μπλε» που δυνητικά μπορούν να βρεθούν στην κορυφή αν δεν ηττηθούν από την Σέλτικ και πάρουν τα δύο λιγότερα ματς που έχουν καβάτζα. Μόνο ένα γκολ παθητικό σε πέντε ματς. Απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας η παρουσία οπαδών της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο ντέρμπι, μεγάλη αντιπαλότητα. Οι δύο καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο τη νίκη που θα δώσει ανάσα. Η Ρέιντζερς βρίσκεται στη δεύτερη θέση με δύο λιγότερα ματς και στην έδρα της Σέλτικ έχει στόχο να της... το χαλάσει. G/G (1.65)

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ-ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ

Η Αμπερντίν δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα λόγω κακοκαιρίας κόντρα στην Μάδεργουελ και είχε την ευκαιρία να γεμίσει μπαταρίες. Προέρχεται από δύο σερί νίκες στο γήπεδό της και τώρα που έστρωσε το πρόγραμμα καλείται να τις τριτώσει και να προσεγγίσει την ζώνη των πλέι οφ. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα. Τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. ο κόουτς Μπάρι Ρόμπσον υπολογίζει σε πλήρη αποστολή, δεν αλλάζει η αρχική ενδεκάδα.

Η Σεντ Μίρεν ξεκίνησε με ενθουσιασμό και επιτυχίες το πρωτάθλημα αλλά στην πορεία έπεσε. Πλέον υποχωρεί διαρκώς στην κατάταξη έχοντας χάσει την επαφή της με τα αντίπαλα δίχτυα. Ούτε με αίτηση δεν σκοράρουν οι «άγιοι» που δεν έχουν βάλει γκολ στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς. Παραμένουν πάντως σταθερά στην ζώνη των πλέι οφ αν και εξαρχής στόχος ήταν και παραμένει η άνετη παραμονή. Νοκ άουτ παραμένει ο στράικερ Αγιούνγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αμπερντίν υποδέχεται τη Σεντ Μίρεν θέλοντας να χτίσει σερί νικών, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να παραμείνουν εντός τροχιάς πλέι οφ. Κλειστό αναμένεται το ματς, καθώς και οι δύο ομάδες, έχουν κίνητρο. Under 1.73

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ-ΝΤΑΝΤΙ

Η Κιλμάρνοκ βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της περιόδου και εκπλήσσει με την δυναμική και την σταθερότητά της. Πέρασε και από την έδρα της ποιοτικής Σεντ Μίρεν με ένα άψογο τακτικά παιχνίδι, περιορίζοντας στο ελάχιστο τους κινδύνους στην εστία της. Ομάδα που προσέχει πολύ την άμυνά της. έχει δεχθεί μόνο δυο γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία ο απολογισμός σε αυτά και πλέον στοχεύει στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Η Νταντί εξακολουθεί να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με τον ενθουσιασμό αλλά και την αφέλεια νεοφώτιστης ομάδας. Αν έδινε λίγη περισσότερο προσοχή στην άμυνα θα μπορούσε να αποτελέσει σταθερό μέλος της ζώνης των πλέι οφ, αφού και ποιότητα στο ρόστερ διαθέτει και ενθουσιώδες κοινό. Μπάζουν διαρκώς τα μετόπισθεν, τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2.5 γκολ. όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι, δεν αλλάζει η αρχική ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι νεοφώτιστοι αντιμετωπίζουν την Κιλμάρνοκ που διανύει πολύ καλή περίοδο και στοχεύει στην τρίτη θέση. Δεν πρόκειται να την δυσκολέψει η Νταντί η οποία έχει τον ενθουσιασμό της νέας, όμως δεν δείχνει ικανή να σταματήσει τους γηπεδούχους. 1 (1.80)

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ-ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Η Μάδεργουελ αποτελεί σταθερά μια από τις απογοητεύσεις της σεζόν στην Πρέμιερ της Σκωτίας. Συμπλήρωσε 15 ματς δίχως νίκη, χάνοντας με κάτω τα χέρια από την πολύ πιο ποιοτική Ρέιντζερς, αλλά αλλού είναι που τα έχει θαλασσώσει και τώρα τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει εσχάτως μετρώντας μόνο ένα γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Τουλάχιστον γέμισε τις μπαταρίες με την αναβολή του μεσοβδόμαδου ματς με την Αμπερντίν λόγω κακοκαιρίας.

Η Λίβινγκστον είχε στοχεύσει στο ματς με την ιδίων στόχων Σεντ Τζόνστον για να μπορέσει να βάλει τέλος στην αγωνιστική δυστοκία της αλλά για μια ακόμα φορά πλήρωσε τις αδυναμίες στην γραμμή κρούσης. Μόνο ένα γκολ έχει βάλει στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια ! Θεωρητικά έχει την ευκαιρία να βάλει τέλος στο σερί 11 αγώνων δίχως νίκη κόντρας την εξίσου ντεφορμέ Μάδεργουελ, αλλά πρέπει να βρει λύσεις στην επίθεση. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε δύσκολη θέση και οι δύο ομάδες, με τους δε γηπεδούχους να μετρούν 15 ματς δίχως νίκη και τους φιλοξενούμενους να έχουν σκοράρει μονάχα ένα γκολ στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις. Όλα αυτά μας οδηγούν στο Under 2,5 (1.66)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΧΑΡΤΣ-ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Χαρτς είναι μια ομάδα ποιότητας που το επιβεβαιώνει με την σταθερότητα στην απόδοση και τα αποτελέσματα που της επιτρέπουν να πορεύεται άνετη και ωραία στην τρίτη θέση. Αυτό είναι και το ταβάνι για τις «καρδιές» στη φετινή περίοδο. Πολύ βελτιωμένη στην άμυνα το τελευταίο διάστημα, μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες όπου δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Οφιάχ, ο κεντρικός μέσος Ντέβλιν, ο δεξιός χαφ Γκραντ και ο στράικερ Μπόις είναι ανέτοιμοι.

Η Ρος Κάουντι δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ρέιντζερς, εξαιτίας κακοκαιρία και μπόρεσε να πάρει πολύτιμες ανάσες για την τελική αναμέτρηση του έτους. Ομάδα που προτιμά να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς στα παιχνίδια της από τη στιγμή που δεν έχει το εύκολο γκολ. Τα καταφέρνει καλά κόντρα σε αντιπάλους στα μυθικά της, αλλά δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στις καλές ομάδες της Πρέμιερ. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαφώς ανώτερη ομάδα η Χαρτς η οποία φιγουράρει στην τρίτη θέση και θέλει να διατηρήσει τις καλές εμφανίσεις. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει ανάσες καθώς δεν αγωνίστηκαν μεοσβδόμαδα λόγω κακοκαιρίας. Παρόλα αυτά, δεν δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. 1 (1.75)

Βαθμολογία -

29/12/2023Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 48 20 15 3 2 48 14 34
2 Rangers Rangers 43 18 14 1 3 37 8 29
3 Χαρτς Χαρτς 32 19 10 2 7 20 15 5
4 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 30 20 8 6 6 21 18 3
5 ST Mirren ST Mirren 26 20 7 5 8 21 25 -4
6 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 24 19 6 6 7 24 27 -3
7 Νταντί Νταντί 21 17 5 6 6 20 26 -6
8 Αμπερντίν Αμπερντίν 19 16 5 4 7 19 26 -7
9 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 19 20 4 7 9 13 27 -14
10 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 17 17 4 5 8 15 24 -9
11 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 16 19 3 7 9 20 31 -11
12 Λίβινγκστον Λίβινγκστον 12 19 2 6 11 10 27 -17
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr