Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Δύο σημεία

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 00:35

Κοζέντσα και Καταντζάρο έχουν καλή τύχη για νίκη με Λέκο και Σουντιρόλ, αντίστοιχα.

Β’ Ιταλίας: Δύο σημεία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΛΕΚΟ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ

Η Λέκο μπήκε με φιλοδοξία στην έδρα της Μπάρι, αλλά η φούρια της εξαργυρώθηκε με μία χαμένη ευκαιρία στο 17’ και τίποτα άλλο. Δέχθηκε το γκολ πριν από το ημίωρο, δεν μπορούσε να βρει πειστική αντίδραση και μετά το 2-0 παράτησε την προσπάθεια, για να μείνει με άδεια χέρια και μάλιστα με σχετικά βαρύ σκορ. Πέντε διαδοχικές αποτυχίες, ο τεχνικός Εμιλιάνο Μπονατσόλι απολύθηκε, στη θέση του ο έμπειρος Αλφρέντο Αλιέτι. Σε δύσκολη θέση οι νεοφώτιστοι. Αναμένεται να λείψει ο Λαμάνα (τ. 1 συμ.), θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν έτερα αγωνιστικά κενά.

Η Κοζέντσα αιφνιδιάστηκε από τη Μόντενα, δέχθηκε γκολ αμέσως μετά το τέταρτο, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει άμεσα και έκτοτε ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς, με την ισοπαλία να αποδίδει δικαιοσύνη. Δεν χάνει στα τελευταία τέσσερα ματς η ομάδα του Φάμπιο Καζέρτα, διατηρεί σημαντική απόσταση από την τελευταία πεντάδα και δη στην κατάσταση που βρίσκεται, πείθει ότι έχει καλές πιθανότητες ώστε να μείνει μακριά από τις περιπέτειες. Τιμωρημένος ο Μάρας (μ.-ε. 22/2, 3 ασίστ), δύσκολα οι Μαρτίνο (α. 10/0) και Μερόνι (α. 15/0), χωρίς νεότερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο έμπειροι και ισορροπημένοι οι φιλοξενούμενοι, έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΜΠΑΡΙ - ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ

Η Μπάρι χρειάστηκε λίγα λεπτά για να… μετρήσει τη Λέκο, γλίτωσε στο 27’, αλλά βρήκε το 1-0 πριν από το ημίωρο και επέβαλε τους κανόνες της, για να φτάσει στην άνετη νίκη. Δεν γινόταν καλύτερα στο ντεμπούτο του τεχνικού Μπέπε Ιακίνι, ο οποίος ειδικεύεται σε δύσκολες αποστολές. Η απόσταση από τα πλέι οφ είναι μικρή και αν βρεθεί ο σταθερός βηματισμός, η παρουσία στην πρώτη οκτάδα κάθε άλλο παρά απίθανη είναι. Εξέτισε ο Ακάμπορα (μ. 15/0), εκτός ο Κουτσουπιάς (μ. 14/2), δύσκολα οι Ντιαό (ε. 10/2), Αράμου (μ.-ε. 13/0), Σιμπίλι (ε. 22/8, 3 ασίστ).

Η Φεραλπισαλό έβαλε δύσκολα στην Παλέρμο, αλλά είχε δύο δοκάρια (22’, 66’), δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο και το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει τη μείωση του σκορ και τίποτα περισσότερο. Τερματίστηκε το αήττητο σερί τριών ματς (2-1-0) για τους νεοφώτιστους, παραμένουν σε δύσκολη θέση, πλην όμως η εμπλοκή στα πλέι άουτ που προσφέρουν τη δεύτερη ευκαιρία, δεν είναι εκτός συζήτησης. Δεν θυμίζει το… ναυάγιο του πρώτου διμήνου. Εξέτισαν οι Μπούτιτς (ε. 22/4), Φιορντιλίνο (μ. 20/0), εκτός οι Καράρο (μ. 5/0), Βολτάν (μ.) και Τζούντιτσι (μ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι έχουν προβάδισμα, αλλά αναμένεται να δυσκολευτούν.

ΠΑΡΜΑ - ΠΙΖΑ

Η Πάρμα μπήκε δυνατά στο εκτός έδρας ματς με την Τσιταντέλα, βρήκε το γρήγορο γκολ και έφερε την αναμέτρηση στα μέτρα της. Μετά το 2-0 ήταν σαφώς πιο άνετη, δεν την πτόησε η μείωση του σκορ, είχε σαφώς περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες σε σχέση με τον αντίπαλο. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία, παραμένει στο ρετιρέ και όλα συντείνουν στο ότι θα επιστρέψει στα «σαλόνια» έπειτα από τρία χρόνια απουσίας, αρκεί να μην χάσει την ισορροπία. Πιθανότατα εκτός δράσης σε ακόμη μία περίπτωση οι Βαλέντι (α.), Ανσάλντι (α. 12/0), Ενό (μ. 2/0), Μπέγκιτς (ε. 7/0).

Η Πίζα ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς απέναντι στη Σαμπντόρια, έδειχνε ότι δύσκολα θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 45’ και το εκμεταλλεύτηκε. Σημείωσε δύο γκολ σε λιγότερο από ένα τέταρτο μετά την ανάπαυλα, στο 67’ γλίτωσε την ισοφάριση (θα γινόταν 1-1) και πανηγύρισε σπουδαία νίκη. Μίνι σερί 1-1-0 για την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για θέση στην πρώτη οκτάδα. Εξέτισε ο Καλαμπρέζι (α. 15/1), εκτός οι Ντε Βίτις (μ. 1/0), Μ. Τραμονί (μ. 1/1), δύσκολα ο Ντ’ Αλεσάντρο (μ. 12/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πάρμα είναι σαφώς ανώτερη, αλλά η Πίζα ανεβαίνει και τα πηγαίνει καλά στο «Ένιο Ταρντίνι». Μπορεί να σκοράρει.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΤΕΡΝΑΝΑ

Η Ρετζιάνα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο σε τακτικό επίπεδο, δεν επέτρεψε στη σαφώς πιο ποιοτική Κρεμονέζε να την παρασύρει και μάλιστα προηγήθηκε. Δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση, ωστόσο στα τελευταία λεπτά ανταποκρίθηκε και έφυγε από το «Τζίνι» με τον έναν βαθμό. Εξαιρετικό αήττητο σερί επτά αγώνων (3-4-0) για την ομάδα του Σάντρο Νέστα, προς το παρόν δεν κινδυνεύει και η έλλειψη πίεσης της επιτρέπει να παίξει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Εκτός οι Βεργκάρα (μ. 5/0), Βίντο (ε. 2/1), αμφίβολοι δίνονται οι Τσερνιγκόι (μ. 16/0), Ρομάνια (α. 11/0).

Η Τερνάνα είχε προβληματική απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μισού της αναμέτρησης με τη Σπέτσια, αλλά γλίτωσε το γκολ (8’, 9’). Μετά την ανάπαυλα εμφάνισε σαφή βελτίωση. Έχασε πέναλτι στο 58’, βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο… παρά ένα, αλλά δεν κράτησε, ισοφαρίστηκε στην εκπνοή. Επί της ουσίας έχασε δύο βαθμούς που θα της επέτρεπαν να λάβει ώθηση, στηρίζεται προσωρινά ο τεχνικός Ρομπέρτο Μπρέντα. Εξέτισε ο Φαβίλι (ε. 14/0), επιστρέφει ο Ενγκεσάν (α.), εκτός δράσης οι Φαβασούλι (μ. 22/0), Βιβιάνι (μ. 3/0), Ζούμπερεκ (ε. 1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα, έχει τύχη το Over.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΠΕΤΣΙΑ - ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Σπέτσια έκανε καλό πρώτο ημίχρονο στο Τέρνι, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της (8’, 9’) και μετά την ανάπαυλα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Γλίτωσε από πέναλτι (58’), δέχθηκε το γκολ σε οδυνηρό σημείο και όλα έδειχναν χαμένα, για να πάρει το «Χ» με τον Ντι Σέριο, στην εκπνοή. Αήττητο σερί 1-2-0 η ομάδα του Λούκα Ντ’ Άντζελο, παραμένει χαμηλά, ωστόσο το ρόστερ είναι για ψηλότερα. Με θέμα οι Βισνιέφσκι (α.), Ρέκα (α. 11/2), Μουτίνιο Μπραγκάνσα (α. 5/0), Γκελασβίλι (α. 7/1), Ελία (μ. 18/0), Κούντα (μ. 20/2), Αντονούτσι (ε. 19/1), Κρόλις (ε. 9/0).

Η Τσιταντέλα δεν κατάφερε να αμυνθεί αποτελεσματικά με την Πάρμα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Παρά το ότι μείωσε με άφθονο χρόνο να απομένει, πιο πιθανό ήταν στη συνέχεια να δεχθεί και άλλο γκολ, παρά να ισοφαρίσει. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Έντι Γκορίνι, είναι προφανές ότι το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει στροφές, πλην όμως παραμένει στην πρώτη οκτάδα, διαγράφοντας υπερβατική πορεία. Τα πλέι οφ ανόδου είναι στο χέρι της. Τιμωρημένος ο Νέγκρο (α. 14/1), αναμένεται να λείψει ξανά ο ηγετικός Παβάν (α.-μ. 23/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι το έχουν ανάγκη, οριακό το προβάδισμά τους.

ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ - ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Καταντζάρο έβαλε θεμέλια νίκης με το γκολ επί της Ασκολι στο εικοσάλεπτο, αλλά το ματς γύρισε πριν καν το καταλάβουν οι παίκτες της. Χρειαζόταν μία σπίθα για να πάρει μπροστά, τη βρήκε με την αποβολή αντιπάλου στο 58’, πίεσε και ανταμείφθηκε με τη νίκη χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αντίδραση έπειτα από αρνητικό σερί 0-2-1, το θέμα είναι να βρει την ανθεκτικότητα να μην χάσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα, ώστε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Εξέτισε ο Βαντεπούτε (μ. 23/6, 8 ασίστ), λογικά εκτός δράσης θα μείνει εκ νέου ο Γκιόν (μ. 19/1).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Σουντιρόλ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την αρχική πίεση της Βενέτσια, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο τέταρτο και ήταν χειρότερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Από τη στιγμή που έμεινε με 10 παίκτες στο 75’ και ήταν αναγκασμένη να ρισκάρει, έδωσε χώρο και ακόμη δύο τέρματα, με το σχετικά βαρύ σκορ να την αδικεί εν μέρει. Δεύτερη ήττα στα τελευταία τρία για την ομάδα του Φεντερίκο Βαλέντε, στο χέρι της είναι η επιβίωση. Τιμωρημένοι οι Μαζιέλο (α. 22/2), Τζορτζίνι (α. 22/0), δύσκολα κάποιος εκ των Ρόβερ (μ.-ε. 11/0), Ελ Καουακιμπί (α. 1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι, οι φιλοξενούμενοι έχουν άμυνα ανάγκης, «άσος».

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΟΜΟ

Η Παλέρμο δεν είχε την καλύτερη εικόνα στα μετόπισθεν με τη Φεραλπισαλό, το δοκάρι τη γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις (22’, 66’), αλλά μετά την ανάπαυλα είχε καλές ιδέες στο επιθετικό σκέλος, έφτασε σε δύο τέρματα στο τελευταίο ημίωρο και η μείωση του σκορ ήρθε σε σημείο που δεν θα ήταν δυνατόν να κοστίσει. Εξαιρετικός απολογισμός 3-1-0 για τους Σικελούς του Τζίνο Κορίνι, η δυάδα της απ’ ευθείας ανόδου βρίσκεται σε απόσταση βολής, ορέγονται την άνοδο. Δύσκολα θα παίξει κάποιος εκ των Γκράβες (α. 8/1), Λουτσόνι (α. 17/2), Ντεσπλάνς (2ος τ.).

Η Κόμο έκανε το ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στην Μπρέσια, βρήκε το 1-0 πριν καν κλείσει το δεκάλεπτο, αλλά έκτοτε δεν είχε εύκολο έργο. Η απόδοσή της κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, αλλά το δοκάρι την έσωσε (85’) και έτσι κράτησε τη νίκη. Δεύτερη επιτυχία στη σειρά για την ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να τα δίνει όλα αναφορικά με τη διεκδίκηση της ανόδου. Υπάρχει ισχυρή διοίκηση, το βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει το ρόστερ μεγαλύτερη συνέπεια στο σκορ. Εξέτισε ο Οντενταλ (α. 22/2), δύσκολα ο Κουτρόνε (ε. 22/9).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ ματς στη Σικελία, κρίνεται αμφίρροπο, ίσως ελαφρύ προβάδισμα στην Παλέρμο.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΜΠΡΕΣΙΑ

Η Σαμπντόρια παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη στην έδρα της Πίζα, στο πρώτο μισό δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο έμεινε με 10 παίκτες στο 45’ και αυτό της κόστισε ακριβά. Δέχθηκε δύο γκολ μετά την ανάπαυλα, ενδιάμεσα (67’) άγγιξε το 1-1, έμεινε δικαίως με άδεια χέρια. Μίνι απολογισμός 0-1-1, πίεση. Τιμωρημένος ο Τζορντάνο (α. 20/2), εξέτισε ο Γέπες (μ. 21/0). Με πρόβλημα οι Αντ. Κόντι (α. 1/0), Φεράρι (α. 3/0), Μπενεντέτι (μ. 6/1), Βέρε (μ. 19/0), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), Μπορίνι (ε. 13/5), Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε. 9/3), Ντάντα (ε. 6/0), Εσπόζιτο (ε. 17/5, 2 ασίστ).

Η Μπρέσια έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στην έδρα της Κόμο, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο η παρουσία της στο υπόλοιπο ματς ήταν ενθαρρυντική. Δεν… υποτάχθηκε στη μοίρα της, έψαξε το γκολ και το θετικό αποτέλεσμα, τη σταμάτησε (85’) το δοκάρι. Δεύτερη ήττα σε τρεις αναμετρήσεις για την ομάδα του Ρολάντο Μαράν, το ότι βρίσκεται οριακά εκτός της πρώτης οκτάδας, στοιχειοθετεί υπέρβαση (στόχος η επιβίωση). Τιμωρημένοι οι Ολτζερ (μ. 21/0), Γκαλάτσι (μ.-ε. 20/1, 4 ασίστ), αμφίβολοι δίνονται οι Λετζερίνι (τ. 17 συμ.), Τσιστάνα (α. 15/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σαμπντόρια το έχει περισσότερη ανάγκη και μπορεί να το πάρει.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

17/02/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 51 24 15 6 3 45 23 22
2 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 45 24 13 6 5 33 17 16
3 Κόμο Κόμο 45 24 13 6 5 33 25 8
4 Βενέτσια Βενέτσια 44 24 13 5 6 43 29 14
5 Παλέρμο Παλέρμο 42 24 12 6 6 42 29 13
6 Καταντζάρο Καταντζάρο 38 24 11 5 8 38 34 4
7 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 36 24 10 6 8 30 29 1
8 Μόντενα Μόντενα 33 24 8 9 7 28 31 -3
9 Μπρέσια Μπρέσια 32 24 8 8 8 25 24 1
10 Πίζα Πίζα 30 24 7 9 8 28 28 0
11 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 30 24 6 12 6 29 30 -1
12 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 30 24 6 12 6 26 29 -3
13 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 29 24 7 8 9 26 26 0
14 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 27 24 7 6 11 30 34 -4
15 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 27 24 8 5 11 31 38 -7
16 Τερνάνα Τερνάνα 22 24 5 7 12 28 34 -6
17 Άσκολι Άσκολι 22 24 5 7 12 25 32 -7
18 Σπέτσια Σπέτσια 22 24 4 10 10 21 36 -15
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 21 24 5 6 13 27 40 -13
20 Λέκκο Λέκκο 20 24 5 5 14 26 46 -20
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr