Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: «Ναι» στην Κρεμονέζε

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 - 02:05

Η Κρεμονέζε διαπρέπει εκτός έδρας, στο χέρι της η νίκη απέναντι στη Σουντιρόλ.

Β’ Ιταλίας: «Ναι» στην Κρεμονέζε

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΚΟΜΟ - ΠΙΖΑ

Η Κόμο γλίτωσε από το δοκάρι στο 10’, έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 14’ και έκτοτε είχε πολύ δύσκολο έργο στην Κρεμόνα. Δέχθηκε το 1-0 σε κομβικό σημείο, απάντησε έστω και προσωρινά με το φάουλ του Ντα Κούνια, ωστόσο στο παρά δύο έμεινε με άδεια χέρια, δεν άντεξε στην πίεση. Το αήττητο σερί τριών αγώνων (2-1-0) τερματίστηκε για την ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, είναι προφανές ότι διεκδικεί την άνοδο. Τιμωρημένοι οι Αμπιλντγκαρντ (μ. 23/2, 3 ασίστ), Βιγκορίτο (2ος τ. 1 συμ.), Στρεφέτσα (μ.-ε. 7/2), εκτός ο Κονέ (μ. 14/0), αμφίβολος ο Μπαζέλι (μ. 16/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Πίζα ήταν το φαβορί στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Τερνάνα, αλλά στην ουσία παρουσίασε ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο και είναι τυχερή που κράτησε το μηδέν (33’ δοκάρι, 51’ δοκάρι, 57’, 62’, 93’). Όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε… ουρανοκατέβατο βαθμό, τον οποίο η οξυδέρκεια του Μορέο σε στατική φάση μετέτρεψε σε νίκη. «Δύο στα δύο» για την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, έπιασε την πρώτη οκτάδα και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ. Εκτός ο Μ. Τραμονί (μ. 1/1), δύσκολα οι Μπαρμπέρις (μ. 9/0), Τορεγκρόσα (μ.-ε. 11/1), Μπονφάντι (ε. 8/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι έχουν τις απουσίες τους, απρόβλεπτοι οι φιλοξενούμενοι. Δεν αξίζει το φαβορί.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ

Η Μπρέσια έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην έδρα της Πάρμα, σκόραρε πριν καν κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά έκτοτε δυσκολεύτηκε. Στο 41’ γλίτωσε από πέναλτι, δέχθηκε νωρίς στο 2ο ημίχρονο την ισοφάριση, έμεινε με 10 στο 87’ και στην επόμενη φάση ήρθε το 2-1. Μία νίκη στα τελευταία έξι (1-3-2) για την ομάδα του Ρολάντο Μαράν, στόχος είναι η σωτηρία και υπό αυτή την έννοια, η πορεία της κρίνεται έως και υπερβατική. Τιμωρημένος ο Ιάρ (α. 15/0), δύσκολα οι Παγκέρα (μ. 16/1), Λετζερίνι (1ος τ. 17 συμ.), Φολιάτα (μ. 11/0), Αντρενάτσι (2ος τ. 9 συμ.).

Η Καταντζάρο δεν είχε συγκέντρωση στα πρώτα λεπτά, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ με αντίπαλο τη Ρετζιάνα και έκτοτε δυσκολεύτηκε σημαντικά. Η άφθονη κατοχή της μπάλας δεν μεταφράστηκε σε κλασικές ευκαιρίες (είχε μία στο 90’) και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Ενάμιση μήνα μετά (σερί 4-3-0) έφυγε με σκυμμένο κεφάλι η ομάδα του Βιντσέντζο Βιβαρίνι, αλλά το πρόσημο της συνολικής πορείας της είναι δεδομένα θετικό, θα παίξει στα πλέι οφ ανόδου. Με 1.000 οπαδούς στην Μπρέσια, έγινε sold out σε μία ώρα. Σταθερά εκτός δράσης ο Γκιόν (μ. 19/0), δίχως απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το συγκεκριμένο ματς δείχνει ισορροπημένο, κερδίζει πόντους η ισοπαλία.

ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ - ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Σουντιρόλ αιφνιδιάστηκε από τη Σπέτσια, γλίτωσε το 2-0 (17’ δοκάρι) και έκτοτε βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει. Ισοφάρισε με πέναλτι, αλλά δεν αμύνθηκε με ιδιαίτερη ουσία και ακόμη μία εκτέλεση από την άσπρη βούλα την υποχρέωσε σε ήττα. Πρώτη αποτυχία έπειτα από αήττητο καρέ (2-2-0) για τους παίκτες του Φεντερίκο Βαλέντε, το θετικό είναι ότι διατηρούν τον έλεγχο αναφορικά με τη σωτηρία, αν και επιθετικά χρειάζονται περισσότερα. Τιμωρημένος ο Τάιτ (μ. 28/3, 3 ασίστ), εξέτισε ο Αριγκόνι (μ. 8/0). Αμφίβολοι οι Ρόβερ (μ.-ε. 11/0), Πεκορίνο (ε. 26/4).

Η Κρεμονέζε είχε δοκάρι στο 10’, ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από την Κόμο από το 14’. Κυριάρχησε, προηγήθηκε, ωστόσο ισοφαρίστηκε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και χρειάστηκε το γκολ του Τζανιμάκια στο παρά δύο για να λυτρωθεί. Τρίτη διαδοχική νίκη για τους «γκριτζορόσι» του Τζοβάνι Στρόπα, η αυτόματη άνοδος είναι ο βασικός στόχος και η συνολική της παρουσία συνηγορεί στο ότι είναι εκ των φαβορί. Τιμωρημένος ο Γιόνσεν (μ.-ε. 5/1), δύσκολα θα προλάβει κάποιος εκ των Σαρ (τ. 12 συμ.), Τούια (α. 4/0), Μαρόνε (α.), Μπουοναϊούτο (μ.-ε. 13/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι είναι εντυπωσιακοί εκτός έδρας, αμυντικά διαπρέπουν, έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΕΡΝΑΝΑ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ

Η Τερνάνα έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα, έβγαλε κλασικές ευκαιρίες στην έδρα της Πίζα (33’ δοκάρι, 51’ δοκάρι, 57’, 62’, 93’), αλλά όχι μόνο δεν βρήκε δίχτυα, στο παρά ένα δέχθηκε και το γκολ της άδικης ήττας. Δεύτερη διαδοχική αποτυχία για την ομάδα του Ρομπέρτο Μπρέντα, παραμένει σε δύσκολη θέση, ωστόσο δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και κατά διαστήματα αποδίδει πειστικό ποδόσφαιρο. Εκτός δράσης οι Βιβιάνι (μ. 3/0), Ενγκεσάν (α.), εξέτισε ο Ντε Μπουρ (μ. 15/0, 2 ασίστ) και λογικά επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.

Η Κοζέντσα ενεπλάκη σε ματς με ανύπαρκτο ρυθμό, ήταν καλύτερη της Τσιταντέλα στα σημεία, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να χαλάσει η ισοπαλία. Δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα (0-2-2), προξένησε μεγάλη εντύπωση όμως το ότι απολύθηκε ο τεχνικός Φάμπιο Καζέρτα, με τον πρώην, Ουίλιαμ Βιάλι να πιάνει το τιμόνι. Αμφιλεγόμενη απόφαση. Τιμωρημένος ο Τζουκόν (μ. 22/0, 2 ασίστ), εξέτισαν οι Ματζόκι (ε. 27/3, 2 ασίστ), Ντ’ Οράτσιο (α. 18/0), Βεντούρι (α. 25/2). Δύσκολα οι Βόκα (μ. 26/3), Μαρτίνο (α. 10/0), Μερόνι (α. 15/0), Τουτίνο (ε. 27/12, 2 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τερνάνα προέρχεται από την καλύτερη φετινή εμφάνιση και ας έχασε. Η Κοζέντσα, όμως, φέρνει όλα τα ματς στο όριο, υπάρχει μπόλικο «Χ».

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ - ΠΑΡΜΑ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» (Πιατσέντζα). Η Φεραλπισαλό δέχθηκε γκολ στο δεκάλεπτο στην έδρα της Μόντενα και υπό νορμάλ συνθήκες θα είχε πρόβλημα, αλλά δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια, έφτασε στην ανατροπή, έψαξε τη νίκη και μετά το 2-2, για να την πάρει στις καθυστερήσεις. Δεύτερη επιτυχία στα τελευταία τρία, οι νεοφώτιστοι το παλεύουν στο 100% και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την έκβαση της τελικής μάχης για τη σωτηρία. Τιμωρημένος ο Φελίτσι (ε. 28/3, 3 ασίστ), εκτός ο Κομπανιόν (μ.-ε. 21/4), αμφίβολοι οι Καράρο (μ. 5/0), Σάου (ε. 11/1), Βερτζελέτι (α. 1/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Πάρμα έκανε το χειρότερη δυνατό ξεκίνημα απέναντι στην Μπρέσια, αλλά μετά το ημίωρο ανέβασε στροφές. Έχασε πέναλτι (41’), ισοφάρισε νωρίς στο 2ο ημίχρονο, βρήκε την ανατροπή στο παρά ένα και ενώ από το 87’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Δεύτερη νίκη στη σειρά για την ομάδα του Φάμπιο Πέκια, είναι αξιόπιστη σε μεγάλο βαθμό και στέλνει διαρκώς μήνυμα στον ανταγωνισμό ότι η μία θέση της Α’ κατηγορίας είναι δική της φέτος. Τιμωρημένος ο Ντι Κιάρα (α. 21/0), εξέτισε ο Τσιρκάτι (α. 21/1), σημαντικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απουσίες από τραυματισμούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τον πρώτο λόγο έχει η Πάρμα, νορμάλ επιλογή και το Over.

ΜΠΑΡΙ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Αριστες οπαδικές σχέσεις. Η Μπάρι έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στη Βενετία, πριν καν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο έχανε 2-0. Δεν παράτησε την προσπάθεια, βρήκε το 2-1 πριν από την ανάπαυλα, έχασε καλή ευκαιρία για το 2-2 στο 69’ και δεν είχε άλλη απάντηση, δέχθηκε 3ο τέρμα στην εκπνοή. Πρόσφατος απολογισμός 0-1-3, δεν νιώθει την απόλυτη άνεση η ομάδα του Μπέπε Ιακίνι και χρειάζεται να ανεβάσει στροφές για να μην έχει θέμα. Με πρόβλημα οι Κουτσουπιάς (μ. 14/2), Ντιαό (ε. 10/2), Μενέζ (ε. 10/0), στο… ψυγείο (διαφωνία με τη διοίκηση) ο Αράμου (μ.-ε. 13/0).

Η Σαμπντόρια αιφνιδιάστηκε από την Ασκολι, κυνηγούσε στο σκορ από το δεκάλεπτο. Στα πρώτα 60’ δεν κυριάρχησε, αλλά το έκανε στη συνέχεια και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Γέμισε την περιοχή του αντιπάλου και σημείωσε δύο τέρματα μετά το 75’, για να πάρει τη δίκαιη νίκη. Τρίτη επιτυχία στα τελευταία τέσσερα για τους παίκτες του Αντρέα Πίρλο, ο στόχος των πλέι οφ ανόδου τους βρίσκει σε καλή κατάσταση. Εκτός οι Φεράρι (α. 3/0), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), με θέμα οι Ρίτσι (μ. 16/0), Εστάνις Πεδρόλα (ε. 9/3), Μούρου (α. 16/1), Πιτσίνι (α. 5/0), Μπενεντέτι (μ. 9/1), Βέρε (μ. 20/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς τα δεξιά, αλλά χρειάζεται και κάλυψη, οπότε δεν προκύπτει ιδιαίτερη αξία.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΣΠΕΤΣΙΑ

Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Ρετζιάνα πήρε το προβάδισμα με την πρώτη επίθεση στο Καταντζάρο και έκτοτε έπαιξε μαζική άμυνα. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι το έκανε καλά, επέτρεψε ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες στον αντίπαλο, η κυριότερη απειλή ήρθε στο 90’. Το σερί 0-5-1 τερματίστηκε για την ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, η οποία έχασε μόνο ένα από τα τελευταία 12 (4-7-1), ελέγχει την κατάσταση. Εκτός οι Βεργκάρα (μ. 5/0), Βίντο (ε. 2/1), αμφίβολοι οι Μπάρντι (τ. 28 συμ.), Ρομάνια (α. 11/0), Καμπάσι (μ. 19/1, 2 ασίστ), Τσερνιγκόι (μ. 16/0), Σαμπιρίζι (α. 21/0, 2 ασίστ).

Η Σπέτσια μπήκε δυνατά με τη Σουντιρόλ, σκόραρε στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε δοκάρι στο 17’. Ισοφαρίστηκε κόντρα στη ροή, ωστόσο δεν παράτησε την προσπάθεια, είχε ευκαιρίες και πήρε δικαίως τη νίκη, με τα δύο πέναλτι του Βέρντε να κάνουν εν τέλει τη διαφορά. Το αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-2-1) τερματίστηκε για την ομάδα του Λούκα Ντ’ Άντζελο, χρειάζεται περισσότερα στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από τις θέσεις του άμεσου κινδύνου. Εκτός ο Βισνιέβσκι (α.), δύσκολα οι Κούντα (μ. 20/2), Ντι Σέριο (ε. 5/2), χωρίς απρόοπτα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά η ισοπαλία κερδίζει έδαφος.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Τσιταντέλα αγωνίστηκε υπό πίεση στην Κοζέντα, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων των τελευταίων εβδομάδων. Ήταν οριακά χειρότερη, όχι, όμως, σε σημείο να κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή, η ισοπαλία είναι δίκαιη, σε ένα ματς δίχως ρυθμό. Το σερί των οκτώ ηττών τερματίστηκε για την ομάδα του Έντι Γκορίνι, ο οποίος τόνισε ότι η άμεση επιστροφή στις νίκες θα αφήσει οριστικά και αμετάκλητα πίσω τις κακές ημέρες. Μπροστά στο κοινό της έμεινε με άδεια χέρια στα τέσσερα πιο πρόσφατα. Αμφίβολος ο Παβάν (μ. 24/1), δεν αναφέρθηκαν δεδομένες απουσίες.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Μόντενα έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στη Φεραλπισαλό, αλλά το ματς γύρισε και παρά το ότι ισοφάρισε, η απροσεξία των παικτών της εντός μεγάλης περιοχής έδωσαν δύο πέναλτι και προκάλεσαν την ήττα στις καθυστερήσεις, σε ματς με καταιγιστικό ρυθμό. Δύο διαδοχικές αποτυχίες για τα «καναρίνια» του Πάολο Μπιάνκο, στο πιο κρίσιμο σημείο εμφανίζουν ανασταλτικό πρόβλημα και όπως είναι λογικό, η προσπάθεια για τα πλέι οφ ανόδου υπομονεύεται. Εκτός δράσης εκ νέου οι Γκαρτζούλο (μ. 3/0), Γκουαρίνο (α.), χωρίς νεότερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τσιταντέλα γίνεται όλο και πιο φοβική, η Μόντενα χαλαρώνει στα μετόπισθεν. Δεν βγαίνει άκρη.

Βαθμολογία -

16/03/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 62 29 18 8 3 55 29 26
2 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 56 29 16 8 5 40 21 19
3 Βενέτσια Βενέτσια 54 29 16 6 7 53 35 18
4 Κόμο Κόμο 52 29 15 7 7 40 32 8
5 Παλέρμο Παλέρμο 49 29 14 7 8 52 38 14
6 Καταντζάρο Καταντζάρο 48 29 14 6 9 46 38 8
7 Μπρέσια Μπρέσια 38 29 9 11 9 32 30 2
8 Πίζα Πίζα 37 29 9 10 10 35 35 0
9 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 37 29 11 6 12 40 44 -4
10 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 37 29 10 7 12 33 38 -5
11 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 36 29 7 15 7 31 33 -2
12 Μόντενα Μόντενα 36 29 8 12 9 34 39 -5
13 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 35 29 9 8 12 36 39 -3
14 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 34 29 8 10 11 31 32 -1
15 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 34 29 7 13 9 29 36 -7
16 Σπέτσια Σπέτσια 30 29 6 12 11 28 42 -14
17 Τερνάνα Τερνάνα 29 29 7 8 14 34 40 -6
18 Άσκολι Άσκολι 28 29 6 10 13 28 35 -7
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 27 29 7 6 16 33 47 -14
20 Λέκκο Λέκκο 21 29 5 6 18 27 54 -27
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr