Σωτήρης Γεωργίου

ΠΑΟ: Περί ροτέισον και άμυνας..

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 01:51

Ο Σωτήρης Γεωργίου εμβαθύνει στα θέματα που απασχολούν τους πράσινους

ΠΑΟ: Περί ροτέισον και άμυνας..
* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Aκούω πολλά και τα έχουμε αναλύσει και απαντήσει και στα Podcast μου αλλά και στα Τικ Τοκ μου που τα λέμε σχεδόν καθημερινά. Ας τα γράψουμε όμως μερικά από αυτά καθώς κάποιοι τα θέλουν και γραπτά. Ακούω συνέχεια για το μικρό ροτέισον του Αταμάν. Και γιατί έτσι και γιατί αλλιώς; Δηλαδή αν δεν ήταν και δεύτερος ο Παναθηναϊκός θα του έλεγαν αυτοί που τα λένε αυτά, να φύγει κιόλας μήπως; Πλάκα κάνουμε βρε παιδιά αλήθεια; Δηλαδή πως να έβρισκε χημεία ο ΠΑΟ με 11 νέα πρόσωπα; Χημεία βρήκε με το κλειστό ροτέισον μέσα από τα παιχνίδια και έτσι πετυχαίνει τους στόχους του και είναι και πρώτος στην Ελλάδα. Αν άπλωνε το ροτέισον μάλλον δεν θα είχε βρει χημεία. Επίσης ο Αταμάν πάντα πάιζει με μικρό ροτέισον και αυτό είναι κάτι που ακολουθούν αρκετοί προπονητές. Είναι θέμα φιλοσοφίας του κάθε προπονητή.

Εκτός αυτού όμως ποιος είπε ότι οι αθλητές δεν μπορούν να πάιζουν σήμερα 30 και 35' ένα ή δύο ή και τρία ματς καμιά φορά την εβδομάδα; Στην Ελλάδα ο Αταμάν ξεκουράζει πολλές φορές τους βασικούς του. Αλλά οι προπονήσεις δεν είναι όπως παλιά. Πλέον οι παίκτες κάνουν συντηρηση και τακτική και παίζουν πολύ όπως και στο ΝΒΑ. Για δείτε εκεί με 12 παικταράδες σε κάθε ομάδα που οι σταρ βαράνε 40 και 45' μέρα παρά μέρα Τι λέμε τώρα. Ξεχάστε ότι ξέρατε. Φυσικά και είναι λογικό να πάιζουν 6-7 παίκτες 30' σε κάθε ματς. Κανένα πρόβλημα κατ εμέ. Λογικό. Και ειδικα΄όσοι προπονητές θέλουν να ποντάρουν στα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε αθλητή και όχι στην ομαδικότητα. Πχ κάτι που κάνει ο Μπαρτζώκας.

Πάμε και στα περί αμύνης. Όλοι σχεδόν έλεγαν στην αρχή ποιά άμυνα να παίξει ο ΠΑΟ και με ποιούς; Πλάκα κάνουμε; Δεν έχει αθλητικούς πάικτες ο ΠΑΟ; Ο Γκραντ τι είναι ; Ο Λεσόρτ; Ο Κώστας Αντ; Ο Μήτογλου που τον λένε και ταύρο δεν έχει αθλητικότητα; Ο Ναν που κάνει μέχρι και τάπες στην άμυνα γυρίζοντας; Ο Χουάντσο,ο Γκριγκόνις και ο Παπαπέτρου δεν έχουν αθλητικότατα κορμιά; Ένας ακόμα μύθος λοιπόν! Και κάτι ακόμα. Ο Αταμάν είναι μετρ και της ομαδικής άμυνς που στήνει. Ποιό το αποτέλεσμα; Μόλις ο ΠΑΟ βρήκε τον δρόμο του πήρε πολλά ματς από την άμυνα και αναρριχήθηκε. Αν δεν το έχετε παρατηρήσει ο ΠΑΟ έχει πια την 2η καλύτερη άμυνα πίσω από τον Ολυμπιακό!