Νίκος Ζελιαναίος

Γαλλία, Αργεντινή, Λας Πάλμας και Εμπαμπέ!

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 14:18

Πολλές οι επιλογές στο πρόγραμμα του Σαββάτου και έχω ξεχωρίσει μια τριάδα με την Γαλλία, την Αργεντινή και την Λας Πάλμας ενώ εκτιμώ ότι θα σκοράρει ο Κιλιάν Εμπαμπέ για λογαριασμό των “τρικολόρ”!

Γαλλία, Αργεντινή, Λας Πάλμας και Εμπαμπέ!

Στο ντέρμπι του 4ου ομίλου Γαλλία και Δανία θα επιλέξω τη νίκη των «τρικολόρ» και να σκοράρει ο Κιλιάν Εμπαμπέ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έδειξε χαρακτήρα στο ματς με την Αυστραλία (4-1) και παράλληλα έδειξε να μην επηρεάζεται από τις απουσίες των Μπενζεμά, Καντε, Κιμπεμπέ, Ενκουκού ενώ έχασε και τον Ερναντέζ. Η Δανία είναι μαχητική ομάδα αλλά δεν δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα και δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Επίσης θα παίξω και να σκοράρει οποτεδήποτε ο Κιλιάν Εμπαμπέ. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα.

Αγώνας για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ και συγκεκριμένα για τον 3ο όμιλο είναι το λάτιν ντέρμπι Αργεντινή – Μεξικό. Η Αργεντινή βρίσκεται με την «πλάτη κολλημένη στον τοίχο» μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας με σκορ 2-1 από την Σαουδική Αραβία, σε πιο άνετη θέση το Μεξικό μετά το 0-0 με την Πολωνία την 1η αγωνιστική. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα τα δώσει όλα για τη νίκη αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκρισή της στην φάση των «16». Ο Λιονέν Σκαλόνι δέχεται έντονη κριτική για τις επιλογές του στην βασική ενδεκάδα αφού η πίεση για διάκριση είναι μεγάλη. Ο Λιονέλ Μέσι στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του θα κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Αργεντινή στη νίκη και θα τον εμπιστευτούμε αφού το Μεξικό δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο ματς με την Πολωνία και μάλιστα ήταν τυχερό αφού ο Λεβαντόφσκι έχασε πέναλτι. Σημειώστε ότι η Αργεντινή μετρά 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 7 παιχνίδια με το Μεξικό (φιλικά και επίσημα και ανεξαρτήτως έδρας) από τις 12/07/2007 και μετά!

Η Λας Πάλμας αντιμετωπίζει στο «Γκραν Κανάρια» την Τενερίφη για την 17η αγωνιστική στην Β Ισπανίας και μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσσο με το βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η ομάδα του Φρανσίσκο Γκαρσία Πιμιέντα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί ακόμη και αυτή την απευθείας άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Λας Πάλμας δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες και δεν έχει την πολυτέλεια για νέα απώλεια βαθμών και ιδιαίτερα από την στιγμή που θα παίξει εντός έδρας. Η Τενερίφη βρίσκεται μόλις στην 14η θέση με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες και δεν είναι αξιόπιστη ενώ στα πιο πρόσφατα ματς έχει 3 ήττες και 2 νίκες. Η Λας Πάλμας έχει καλή παράδοση με 2 νίκες στα 3 τελευταία εντός έδρας ματς με την Τενερίφη από τις 15/11/20 και μετά. Η Τενερίφη χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της εκτός έδρας με 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Γαλλία – Δανία 1 και να σκοράρει ο Κιλιάν Εμπαμπέ

Αργεντινή – Μεξικό 1

Λας Πάλμας – Τενερίφη 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr