Ποδόσφαιρο

Πρεμιέρα στην Λιγκ2!

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 - 01:45

Εναρξη στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας με 12 αναμετρήσεις, θα ακολουθήσουμε την Στόκπορτ και με ρίσκο τις Ακρινγκτον και Ντονκάστερ.

Πρεμιέρα στην Λιγκ2!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Λιγκ2 Αγγλίας

ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ-ΝΙΟΥΠΟΡΤ

Η Ακρινγκτον έδωσε μεγάλη μάχη όμως υποβιβάστηκε μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Λιγκ1 και φυσικά αποκλειστικός στόχος είναι η άμεση επάνοδος. Πήρε τον αξιόλογο δεξιό μπακ Μέλορ, τον στόπερ Σίπλεϊ και τον επιθετικό Αντριους, αποδεσμεύτηκαν οι αμυντικοί Νότιγχαμ, Ρότζερς, Κλαρκ και οι μέσοι Μαντσίνι, Σανγκαρέ. Βασίζεται αρκετά στον γκολκίπερ Σάβιν, τον αριστερό μπακ Λονγκέλο και τους μέσους Κόιλ, Λι. Για ένατη χρονιά στον πάγκο ο έμπειρος Τζον Κόλεμαν, που κάνει τα πλάνα του χωρίς τον βασικό μέσο Πρίτσαρντ. Φιλικά: Μπλάκμπερν (0-0, 2-2), Γουάρινγκτον (3-2), Κλίθεροε (3-1), Τσέστερφιλντ (2-3), Γιορκ (2-0).

Η Νιούπορτ έμεινε στα.. ρηχά την περσινή σεζόν, άλλαξε προπονητή τον Οκτώβριο με τον Ιρλανδό Γκρέιαμ Κάφλαν να παίρνει το χρίσμα όμως δεν μπόρεσε να βελτιώσει πολλά με τους Ουαλούς να αρκούνται στην 15η θέση. «Οαση» ο Μπογκλ, που πέτυχε 15 γκολ. Πήρε τον αριστερό μπακ Λιούις από την Λίβερπουλ u21) και τους εξτρέμ ΜακΛάφλιν (Σάλφορντ), Γουντ (Πένιμποντ), κυριότερες αποχωρήσεις των Νόρμαν (δεξιός μπακ), Ντέι (γκολκίπερ) και Ντόλαν (μέσος). Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συντριβή 8-0 στο φιλικό με την Μπρίστολ Σίτι, τα υπόλοιπα φιλικά: Πόντιπριντ (2-1), Σέφιλντ FC (1-0), Γέοβιλ (0-2), Τσέλτεναμ (1-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό η Ακρινγκτον, πάλι από την αρχή λοιπόν που μπορεί να είναι καλή απέναντι στη μέτρια Νιούπορτ. Πληρώνει καλά ο άσος (2,45).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ-ΣΟΥΪΝΤΟΝ

Η Κόλτσεστερ είχε στόχο την άνετη παραμονή και από τη στιγμή που τον πέτυχε νωρίς έκανε.. αγγαρεία για μεγάλο διάστημα, ενώ άλλαξε προπονητή στις αρχές Μαρτίου με τον Μπεν Γκάρνερ να παίρνει τα ηνία. Θα συμμετάσχει για 8η διαδοχική σεζόν στην Λιγκ2, ξεχωρίζουν ο στόπερ Χολ και ο επιτελικός Τσίλβερς. Ενισχύθηκε με τον αριστερό μπακ Ιάντολο (από Σουίντον), τους γκολκίπερ Γκούντμαν, Σμιθ και τον στόπερ Λόρενς, υπήρξαν και έντεκα αποχωρήσεις με κυριότερες των μέσων, Χιους, Ασλεϊ και του γκολκίπερ Ο' Χάρα. Φιλικά: Εμπσφλιτ (1-0), Στιβενέιτζ (1-1), Πιτέρμπορο (1-1), Γουέστ Χαμ u21 (0-1), Λέιτον Οριεντ (2-1).

Η Σουίντον στη δεύτερη σεζόν μετά τον υποβιβασμό της δεν μπόρεσε να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ και έδιωξε τον Τζόντι Μόρις, που είχε αναλάβει στα μέσα της περσινής περιόδου. Νέος τεχνικός είναι ο Ουαλός Μάικλ Φλιν (ήταν μία τετραετία στη Νιούπορτ και πέρυσι για έξι μήνες στη Γουόλσολ). Απέκτησε τους Κεμπ (εξτρέμ, ΜΚ Ντονς), Αγκουαϊρ (μέσος, Γουόρθινγκ) και Κινσέλα (αμυντικός χαφ, Γουόλσολ), έχασε όμως σημαντικούς παίκτες: μέσοι Γουίλιαμς, Ντάρσεϊ, φορ Αντελόγιε, ενώ επιθετικά στηρίζεται στον Γουάκελινγκ. Φιλικά: Σουίντον Σουπερμαρίν (2-0), Μπρίστολ Σίτι (1-7), Χέρεφορντ (0-2), Ιστλιχ (2-2), Πλίμουθ (3-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ερωτηματικό η Κόλτσεστερ, αρκετά διαφοροποιημένη η Σουίντον, το αφήνουμε.

ΚΡΟΟΥΛΙ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Η Κρόουλι απειλήθηκε άμεσα με υποβιβασμό αλλά τελικά έσωσε την παρτίδα και θα συμμετάσχει για 8η συνεχόμενη σεζόν στην Λιγκ2. Στα μέσα της σεζόν προέβη σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Σκοτ Λίντσεϊ να αντικαθιστά τον Μάθιου Εθέριγκτον, ηγέτης της είναι ο επιθετικός Τέλφορντ. Ενισχύθηκε με τους μέσους Κέλι (Ροτσντέιλ), Ντάρσι (Σουίντον), Σόιερ και τον επιθετικό Ορσί (Γκρίμσμπι), παρελθόν οι μέσοι Πάουελ, Μουτς, ο εξτρέμ Τίλεϊ και ο επιθετικός Οτέχ. Over και τα πέντε φιλικά προετοιμασίας με Ιστ Γκρίνστεντ (2-1), Θρι Μπρίτζις (2-1), Ντόβερ (2-1), Κρίσταλ Πάλας (0-4) και Μπρόμλεϊ (2-1).

Η Μπράντφορντ έφτασε στην “πηγή” (πλέι οφ) όμως δεν ήπιε νερό, καθώς στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την Καρλάιλ στην παράταση. Ο 1ος σκόρερ της κατηγορίας Αντι Κουκ (28 γκολ) δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του έμπειρου Ουαλού Μαρκ Χιουζ, που βρίσκεται στο τιμόνι από τον Φεβρουάριο του 2022. Εφερε τους μέσους Πάτισον (Χάρογκειτ), ΜακΝτόναλντ (Εκετερ), τους αμυντικούς Τέιλορ, Οντουόρ και τον επιθετικό Σμιθ (Χαλ), έφυγαν οι μέσοι Σκέιλς, Σονγκό, ο εξτρέμ Εϊσα και οι αμυντικοί Φάουλντς, Θρέλκελντ. Φιλικά: Μπέρι (6-0), Χετάφε (0-3), Μπράντφορντ Παρκ Αβενιου (1-1), Χαλ (1-1), Μίντλεσμπρο (3-3), Ροτσντέιλ (0-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράντφορντ θεωρείται φαβορί για άνοδο και θα επιδιώξει θετικό ξεκίνημα, έχει προβάδισμα στην ευάλωτη έδρα της Κρόουλι (2,05). Εχει τύχη και το over 2,05.

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΚΡΟΥ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Για την Κρου η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη στην Λιγκ2 μετά τον υποβιβασμό της και εξαρχής επέδειξε αστάθεια, κάτι που δεν διορθώθηκε ούτε μετά τον Νοέμβριο όταν ανέλαβε νέος τεχνικός ο Λι Μπελ. Καλύτεροι παίκτες της είναι οι στόπερ Γουίλιαμς και Ο' Ρίορνταν, αν και το στιλ της δεν είναι ακριβώς αμυντικό. Ο επιθετικός Αγκιέι πέτυχε 16 γκολ και παραχωρήθηκε στην Λέιτον Οριεντ, παρελθόν και οι μέσοι Εϊνλι, Ουβάκβε. Πήρε τους Δημητρίου (στόπερ, Νιούπορτ), Κούνεϊ (δεξιός μπακ, Μόρκαμ), Τρέισι (εξτρέμ, Κέμπριτζ), Πάουελ (μέσος, Κρόουλι), Ντέιβις (γκολκίπερ, Λίβερπουλ u21). Φιλικά: Χαλεσόβεν (5-0), Μπέρτον (2-2), Βόξχαλ Μότορς (2-1), Λίνκολν (1-2), Μπάρνσλεϊ (1-2).

Η Μάνσφιλντ διεκδίκησε μέχρι τέλους τα πλέι οφ, όμως τα έχασε υστερώντας για ένα γκολ στην τελική ισοβαθμία με την Σάλφορντ! Και φέτος οι εκτιμήσεις την θέλουν περίπου στα ίδια επίπεδα, με τον Νάιτζελ Κλαφ να την καθοδηγεί από τον Νοέμβριο του 2020. Απέκτησε τους Γουίλιαμς (δεξιός μπακ, Κέμπριτζ), ΜακΝτόναλντ (αρ. μπακ, Μπρίστολ Ρόβερς), Κάργκιλ (στόπερ, Φόρεστ Γκριν), Λιούις (αρ. μπακ, Νιούπορτ), Πιμ (γκολκίπερ, Πιτέρμπορο), Σουάν (φορ). Εφυγαν ο πολύτιμος επιθετικός Τζόνσον και οι Λο (μέσος), Γουάλας (αρ. μπακ) και Νόουλς (φορ). Φιλικά: Ρέτφορντ (8-0), Αλφρετον (4-0), Ρόδεραμ (2-4), Χαρτς (3-1), Λονγκ Ιτον (1-0), Ολνταμ (3-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απρόβλεπτη και αρκετά “αντιστοιχηματική” ομάδα η Κρου, σε αποδόσεις καθαρού φαβορί προσφέρεται η ισχυρή Μάνσφιλντ όμως το 1,95 δεν αντικατοπτρίζει τον βαθμό δυσκολίας.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ

Η Ντονκάστερ ξεκίνησε την περσινή σεζόν έχοντας υποβιβαστεί από την Λιγκ1 (όπου έπαιξε πέντε σερί χρονιές), δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άμεση επάνοδο. Τον Οκτώβριο άλλαξε προπονητή (ήρθε ο Ντάνι Σοφιλντ), πλέον νέος τεχνικός είναι ο Γκραντ Μακ Καν (ήταν στην Πιτέρμπορο). Ηγέτης της ο εξτρέμ Χερστ, έκανε αρκετές και αξιόλογες μεταγραφές, τους Γουντ (στόπερ, Ρόδεραμ), Στέρι (δεξιός μπακ, Χάρτλπουλ), Λόουλορ (γκολκίπερ, Νταντί), Σότονα (εξτρέμ, Μπέρνλι u21), Αϊρονσαιντ (επιθετικός, Κέμπριτζ), έφυγαν οι Μίτσελ (γκολκίπερ), Γουίλιαμς (στόπερ) και Σίμαν (δεξιός μπακ). Φιλικά: Μπόστον Γ. (3-2), Γιορκ (0-1), Σκάνθορπ (0-0), Σέφιλντ Γουένσντει (1-0), Πορτ Βέιλ (1-0).

Η Χάρογκειτ πέρασε μία χρονιά μακριά από.. σκοτούρες, με αρκετά καλή επιθετική λειτουργία (16 γκολ ο Αρμστρονγκ) πήρε από νωρίς αποστάσεις από τον κίνδυνο. Ανέβηκε από την Νάσιοναλ το 2020 μέσω του τελικού των πλέι οφ, τερματίζοντας 17η στην πρώτη σεζόν στην Λιγκ2 και 19η τις δύο επόμενες. Ξεχωρίζει ο κεντρικός χαφ Κορνέλιους, νέα πρόσωπα οι Γκίμπσον (αρ. μπακ, Μόρκαμ), Ντέιλι (φορ, Γουόκινγκ), Κορνίλιους (μέσος, Μάδεργουελ), Ντέιλι (μέσος, Χάντερσφιλντ), Φάουλντς (αρ. μπακ, Μπράντφορντ), έφυγαν οι Γουέλς-Χέις (δεξιός μπακ), Πάτισον (μέσος) και Ο’ Κόνορ (στόπερ). Φιλικά: Ντάρλινγκτον (2-0), Σάουθ Σιλντς (6-1), Γκέιτσχεντ (0-2), Χάρτλπουλ (2-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για κάτι καλύτερο η Ντονκάστερ στη δεύτερη χρονιά της στην Λιγκ2, είναι φαβορί κόντρα στην υποδεέστερη Χάρογκειτ (2,25).

Κάθε μέρα ενισχυμένες αποδόσεις στην Betsson

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ-ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Η Φόρεστ Γκριν δεν μπόρεσε να σταθεί επάξια στο επίπεδο της Λιγκ1, τερματίζοντας μακράν ουραγός υποβιβάστηκε... με τη μία δεχόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ 89 γκολ σε 46 αγωνιστικές. Αλλαγή φρουράς στην τεχνική ηγεσία, με τον Ντέιβιντ Χόρσεμαν να διαδέχεται τον Σκωτσέζο Ντάνκαν Φέργκιουσον. Εγινε “ξεσκαρτάρισμα” στο ρόστερ, ήρθαν οι Τέιλορ (επιθετικός, Οξφορντ), Ντάνιελ (γκολκίπερ, Μίντλεσμπρο), Τζενκς (μέσος, Μπράιτον u21), Ινις (στόπερ, Τσάρλτον), Σιρλ (γκολκίπερ, Μπάρνσλεϊ), Τζόουνς (μέσος, Χαλ), έφυγαν οι Ο’ Κιφ (δεξιός μπακ), Τζόουνς (αρ. μπακ), Κάργκιλ (στόπερ), Χέντρι, Λιτλ και Στίβενσον (μέσοι). Φιλικά: Μέλκσχαμ (1-1), Εβερτον u21 (1-0), Πλίμουθ (1-5), Γουέστ Μπρομ (2-0).

Η Σάλφορντ έκανε καλή χρονιά μπαίνοντας στα πλέι οφ ανόδου, όμως στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την Στόκπορτ στα πέναλτι. Στο κλαμπ που από το 2014 έχει μετόχους τους Γκιγκς, Σκόουλς, Μπατ, αδερφούς Νέβιλ και από το 2019 τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ξεχωρίζει ο μέσος Μπόλτον, στο τιμόνι από τον Μαϊο 2022 ο Νιλ Γουντ. Απέκτησε τους Γκάρμπατ (αρ. μπακ, Μπλάκπουλ), Κέιρνς (γκολκίπερ, Φλίτγουντ), Τιλτ (στόπερ, Γουίγκαν), ΜακΛέναν (εξτρέμ, Αμπερντίν), Ασλεϊ (μέσος, Κόλτσεστερ), αποχώρησαν οι αμυντικοί Τουρέι, Νάρτεϊ, Ιστχαμ και οι μέσοι Σιμόες, Λόου. Φιλικά: Ράντκλιφ (3-0), Ντέρμπι (1-1), Γουέστ Μπρομ (2-2), Μπόλτον (1-2), Γουίτον (4-5), Φίλντε (0-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλαξαν όλα στην Φόρεστ Γκριν μετά τον υποβιβασμό, στη μάχη ανόδου αναμένεται να εμπλακεί και φέτος η Σάλφορντ. Προς το διπλό (2,15), όχι πολύ.. ζεστά όμως.

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ-ΓΟΥΪΜΠΛΕΝΤΟΝ

Η Γκρίμσμπι επέστρεψε πέρυσι -μετά από ένα χρόνο στη Νάσιοναλ- στην Λιγκ2 όπου αγωνίζεται από το 2017 και πέρασε μία.. ήσυχη σεζόν. Είναι η μία από τις μόλις εννιά αγγλικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει και στις πέντε επαγγελματικές κατηγορίες, στο τιμόνι της βρίσκεται 3,5 χρόνια ο Πολ Χερστ. Ηρθαν οι Ρότζερς (στόπερ, Ακρινγκτον), Πάικ (φορ, Σριούσμπερι), Γουίλσον (επιθετικός, Σάτον), Εϊσα (εξτρέμ, Μπράντφορντ), Καρτράιτ (γκολκίπερ, Χαλ), Βέρναμ (εξτρέμ, Λίνκολν), αποχώρησαν οι Μόρις (αμυντικός χαφ, Νιούπορτ), Κρόκομπ (γκολκίπερ, Μπέρτον), Γκάλαχερ (αρ. μπακ, Σπένιμουρ). Φιλικά: Κλίθορπς (2-1), Χαλ (1-2), Πορτ Βέιλ (1-1), Λίνκολν (2-0), Μπόστον Γ. (2-3), Φλίτγουντ (0-1).

Στην περσινή πρώτη σεζόν μετά τον υποβιβασμό της η Γουίμπλεντον έκανε χαμηλές πτήσεις, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα αλλά η 21η θέση δεν την κολακεύει. Νέα πρόσωπα οι Τζόνσον (στόπερ, Στόκπορτ), Μπούγκιελ (φορ, Σάτον), Μπας (γκολκίπερ, Σάντερλαντ), οι μέσοι Ριβς (Στιβενέιτζ), Λιτλ (Φόρεστ Γκριν), Μπολ (Ροτσντέιλ) και οι εξτρέμ Νέουφβιλ, Τίλεϊ, κυριότερες αποχωρήσεις των μέσων Τσίσλετ, Γούντγιαρντ και του επιθετικού Ρόμπινσον. Ξεχωρίζει ο επιθετικός Ντέιβισον, για δεύτερη χρονιά στην τεχνική ηγεσία ο Τζόνι Τζάκσον που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Φιλικά: Ρέντινγκ (1-0), Μετροπόλιταν Πολίς (4-0), Γουόκινγκ (0-0), ΚΠΡ (1-1), Πόρτσμουθ (1-0), Γουέλντστοουν (2-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μακριά από περιπέτειες θέλει να μείνει και φέτος η Γκρίμσμπι, ψηλότερα βάζουν τον πήχη στην Γουίμπλεντον. Δύσκολη η πρόβλεψη, πάμε με το σενάριο 2-3 γκολ (2,00).

Μια προσφορά* σε περιμένει

ΜΟΡΚΑΜ-ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Η Μόρκαμ μετά από δύο χρονιές στην Λιγκ1 υποβιβάστηκε στην Λιγκ2 (όπου αγωνίζεται ανελλίπως από το 2008), πληρώνοντας εν πολλοίς την κακή αμυντική λειτουργία. Στόχος η άμεση επάνοδος, καλές οι προσθήκες των επιθετικών Μπλόξαμ (Σριούσμπερι), Μπράουν (Τσέλτεναμ), πήρε και τους Ντέιβενπορτ (μέσος, Στόκπορτ), Στόουκς (στόπερ, Κιλμάρνοκ), Σμιθ (φορ, Πάρτικ Θιστλ). Εχασε όμως και σημαντικά στελέχη, όπως τους Κρόουλι (αμυντικός χαφ), Ντιλέινι (στόπερ), Στόκτον (επιθετικός). Από τον Φεβρουάριο του 2022 την καθοδηγεί ο Σκωτσέζος Ντέρεκ Ανταμς, στο ρόστερ ξεχωρίζει ο εξτρέμ Μέιορ. Φιλικά: Γουάρινγκτον (0-2), Σάουθπορτ (3-1), Μπέρσκο (10-1), Μπλάκπουλ (1-1), Γουίγκαν (0-2).

Η Γουόλσολ ήταν μία από τις πλέον αδιάφορες ομάδες πέρυσι, έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς διαφορά ασφαλείας από τον κίνδυνο ενώ δεν έδειχνε ούτε ήταν ικανή να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Λίγο πριν το τέλος της σεζόν έφυγε ο Ουαλός τεχνικός Μάικλ Φλιν, για να αναλάβει αρχικά ως υπηρεσιακός ο Ματ Σάντλερ. Πολύ καλή η προσθήκη του επιθετικού Τζόνσον (από Μάνσφιλντ), έφερε και τους Τιέρνεϊ (μέσος, Μάδεργουελ), Τέιλορ (φορ, Στόουκ u21), Φαρκουάρσον (στόπερ, Νιούπορτ), έφυγαν οι Μάντοξ (μέσος), Μοντέ (στόπερ), Αμπραχαμ (επιθετικός). Φιλικά: Λέμινγκτον (4-1), Αστον Βίλα (1-1), Ροτσντέιλ (1-1), Σόλιχουλ Μορς (3-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ αμφίρροπο όπως δείχνει και το προσφερόμενο σετ, ένα “κλικ” στην έδρα.

ΣΤΟΚΠΟΡΤ-ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Η Στόκπορτ έφτασε και μάλιστα ως νεοφώτιστη μία ανάσα από την υπερβατική άνοδο, όμως στον τελικό των πλέι οφ υπέκυψε στα πέναλτι κόντρα στην Καρλάιλ (είχε προηγηθεί στο 36' και ισοφαρίστηκε στο 84'). Εχει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παικτών (7,2 εκ. λίρες), ηχηρότερες μεταγραφές της οι Μπάρι (αρ. μπακ, Αστον Βίλα u21), Πάουελ (μέσος) και Ρίτσαρτσον (δεξιός μπακ, Αμπερντίν), αποχώρησαν ο μέσος Ντέιβενπορτ και οι στόπερ Τζόνσον, Μπάρκλεϊ. Από τον Νοέμβριο 2021 έχει τα ηνία ο Ντέιβ Σάλινορ, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα. Φιλικά: Λίνκολν (1-1), Γουλβς u21 (1-0), Τσέστερ (3-2), Χάντερσφιλντ (0-4), Μπλάκμπερν (0-1), Πρέστον (2-0).

Η Τζίλιγχαμ αρκέστηκε στην 17η θέση στην περσινή πρώτη σεζόν μετά τον υποβιβασμό από την Λιγκ1, όπου συμμετείχε ανελλιπώς από την περίοδο 2013-14. Εμφάνισε τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, τα 36 γκολ σε 46 αγωνιστικές είναι κάκιστη επίδοση. Με τον αξιόλογο Ναντέσαν ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης, πήρε και τους Μάστερσον (στόπερ, ΚΠΡ), Κλαρκ (αρ. μπακ, Στιβενέιτζ), Μαλόουν (αρ. μπακ, Μίλγουολ), Γουίλιαμς (μέσος, Σουίντον), παρελθόν αποτελούν οι Κάσκετ (εξτρέμ) και Ο’ Κιφ (μέσος). Από τον Ιανουάριο του 2022 την καθοδηγεί ο Νιλ Χάρις. Φιλικά: Ντόβερ (4-0), Κόμο (1-0), Μίλγουολ (0-2), Τσάρλτον (1-3), Τόνμπριτζ Εϊντζελς (0-4), Ντάρτφορντ (5-0), Κέμπριτζ (0-4), Ντάγκεναμ (1-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ως πρώτο φαβορί για την άνοδο μπαίνει στη σεζόν η Στόκπορτ, περιμένουμε να τα καταφέρει με την “δυσκοίλια” επιθετικά Τζίλιγχαμ (1,80).

ΣΑΤΟΝ-ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Σάτον τερμάτισε ακριβώς στα μέσα της κατάταξης, με αρκετά χειρότερη παρουσία από την σεζόν 2021-22 όπου είχε χάσει για έναν βαθμό τα πλέι οφ. Η λονδρέζικη ομάδα έκανε λίγες και καλές μεταγραφές, τους εξτρέμ Πάτρικ (Καρλάιλ), Κάσκετ (Τζίλιγχαμ) και τους Τζάκσον (δεξιός μπακ, Τσέλτεναμ), Κλέι (μέσος, Λέιτον Οριεντ), από βασικούς έχασε τους εξτρέμ Ράνταλ, Μπόλντεβαιν και τον μέσο Σμιθ. Ο Ματ Γκρέι βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία από τον Μαϊο του 2019 και στηρίζεται σε ένα ομοιογενές ρόστερ, ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα απουσιών. Φιλικά: Χάβαντ&Γουοτερλόβιλ (3-2), Ρέντινγκ (2-0), Μίλγουολ (0-3), Φάρνμπορο (1-1), Γουόκινγκ (0-2), Ολντερσοτ (0-1).

Η Νοτς Κάουντι επέστρεψε στην Λιγκ2 μετά από τέσσερα χρόνια όπου είχε.. ξεπέσει στη Νάσιοναλ, συγκεντρώνοντας 107 βαθμούς και σκοράροντας 117 γκολ σε 46 αγωνιστικές! Πάντως το ρόστερ της παλαιότερης ομάδας του κόσμου (ιδρύθηκε το 1862) είναι σχετικά αδύναμο (στα χαρτιά). Ξεχωρίζει ο επιθετικός Κρόουλι, ενισχύθηκε με τους Τζόουνς (εξτρέμ, Οξφορντ), Ράνταλ (εξτρέμ, Σάτον), ΜακΓκόλντρικ (επιθετικός, Ντέρμπι), Κρόουλι (μέσος, Μόρκαμ), Στόουν (γκολκίπερ, Πορτ Βέιλ) ενώ δεν έχασε σημαντικά στελέχη. Εναν χρόνο είναι στην τεχνική ηγεσία ο Λιουκ Γουίλιαμς. Εδωσε επτά φιλικά με Νονίτον (3-0), Στόουκ (1-5), Νότιγχαμ (0-1), Τέλφορντ (2-0), Μπόστον Γ. (1-0), Αλφρετον (5-0), Σριούσμπερι (1-1). Πλήρης αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί και καλύτερα από την περσινή σεζόν η Σάτον, επάνοδος για την ιστορική Νοτς Κάουντι όμως το ρόστερ της μοιάζει μέτριο και διαφωνούμε με τον έντονο φαβοριτισμό της, πάμε στην κόντρα (στο 2,07 η διπλή ευκαιρία 1Χ).

Μια προσφορά* σε περιμένει

ΤΡΑΝΜΙΡ-ΜΠΑΡΟΟΥ

Η Τρανμίρ αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες τα τελευταία 30 χρόνια, με εξαίρεση την τριετία 2016-18 που είχε πέσει στη Νάσιοναλ. Πέρυσι περιορίστηκε σε μία πορεία χωρίς... συγκινήσεις, έδιωξε τον Σκωτσέζο Μίκι Μέλον και νέος τεχνικός είναι ο Ιαν Ντόους. Στηρίζεται αρκετά στους Τέρνμπουλ (στόπερ), Ο' Κόνορ (μέσος). Νέα πρόσωπα οι Χέντρι (μέσος, Φόρεστ Γκριν), Νόρις (επιθετικός, Στιβενέιτζ), ΜακΓκι (γκολκίπερ, Φόρεστ Γκριν). Εδωσε με μισό εκ. λίρες στη Μινεσότα τον αριστερό μπακ Μπρίστοου, έφυγαν και οι Κόγκλεϊ (δεξιός μπακ), Μουμπόνγκο (επιθετικός). Φιλικά: Βόξχαλ Μότορς (0-0), Σάουθπορτ (0-1), Φλίτγουντ (1-4), Ροτσντέιλ (0-2), Εβερτον u21 (1-1), Γουίγκαν (1-1).

Η Μπάροου με ηγέτη τον Γκόρντον (15 γκολ) διέγραψε αξιόλογη πορεία και έφτασε να διεκδικεί πλέι οφ, αν και στο τέλος... κλάταρε. Την σεζόν 2020-21 είχε επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 48 χρόνια, τότε τερμάτισε 22η για να κάνει το περσινό άλμα 13 θέσεων. Πήρε τον αξιόλογο Σκωτσέζο αμυντικό χαφ Κάμπελ (Αμπερντίν) και τους Πρόκτορ (επιθετικός), Ογκούνγκμπο (στόπερ), Γουόραλ (μέσος), έφυγαν μεταξύ άλλων οι Μπρο (αρ. μπακ), Γκρέισον (στόπερ) και οι επιθετικοί Γκόρντον, Μόγιο. Φιλικά: Γιουν. Οφ Μάντσεστερ (2-0), Πρέστον (1-0), Φίλντε (2-0), Μπλάκπουλ (0-5), Ολνταμ (1-1), Νιούκαστλ u21 (4-1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετές αλλαγές στην Τρανμίρ, υπολογίσιμη αλλά με ταβάνι η Μπάροου. Πρώτο σημείο ο άσος (2,40).

ΡΕΞΑΜ-ΜΚ ΝΤΟΝΣ

Μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων πάσης φύσεως, η Ρέξαμ πανηγύρισε την πολυπόθητη άνοδο από τη Νάσιοναλ Λιγκ, κάνοντας εντυπωσιακή πορεία με 34 νίκες και μόλις τρεις ήττες σε 46 αγωνιστικές όπου πέτυχε 116 γκολ! Με έτος ίδρυσης το 1866, είναι η τρίτη παλαιότερη ομάδα στον κόσμο. Πάντως το ρόστερ των Ουαλών θα χρειαστεί άμεσα ενίσχυση, μοναδική προσθήκη του στόπερ Μπόιλ ενώ αποδεσμεύτηκαν οι Οστιν (μέσος), Τζόουνς (εξτρέμ) και Λόιντ (επιθετικός). Προπονητής της από τον Ιούλιο 2021 ο Φιλ Πάρκινσον. Νίκησε σε φιλικό την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 (!), τα άλλα φιλικά: Τσέλσι (0-5), ΛΑ Γκάλαξι Β' (4-0), Φιλαδέλφεια Γιούν. Β' (1-1).

Η ΜΚ Ντονς υποβιβάστηκε από την Λιγκ1 (στην οποία συμμετείχε στα περισσότερα από τα τελευταία 20 χρόνια), καθώς στην τελευταία αγωνιστική απέτυχε να νικήσει στην έδρα της Μπέρτον (0-0). Και προέβη σε αλλαγή τεχνικού, με τον έμπειρο Σκωτσέζο Γκρέιαμ Αλεξάντερ να διαδέχεται τον Μαρκ Τζάκσον. Εχει την 2η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παικτών (5,6 εκ. Λίρες). Νέα πρόσωπα οι Σμιθ (στόπερ, Κόλτσεστερ), Γκίλμπεϊ (μέσος, Τσάρλτον), ΜακΓκίλιβρεϊ (γκολκίπερ, Μπέρτον), Νόρμαν (δεξιός μπακ, Νιούπορτ), Γουίλιαμς (μέσος, Μπόλτον). Υπήρξαν και 12 αποχωρήσεις, σημαντικότερες των Καϊκάι (αρ. μπακ), Τζουλς (στόπερ), ΜακΙχραν (μέσος), Γκριγκ (φορ). Φιλικά: Γουέλντστοουν (1-2), Μπαρνέτ (1-1), Οσναμπρικ (0-1), Κόβεντρι (1-5), Νορθάμπτον (1-3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιτέλους τα κατάφερε μετά από τόσα χρόνια η Ρέξαμ και ξεκινάει με μεγάλο ενθουσιασμό, που μπορεί να την οδηγήσει σε νίκη επί της ΜΚ Ντονς (1,71).

Βαθμολογία -

05/08/2023League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Άκρινγκτον Άκρινγκτον 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Μπάροου Μπάροου 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Κρόουλι Κρόουλι 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Κρου Κρου 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Φόρεστ Γκριν Φόρεστ Γκριν 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Μ. Κ. Ντονς Μ. Κ. Ντονς 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Μόρκαμ Μόρκαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Νοτς Κάουντι Νοτς Κάουντι 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Στόκπορτ Στόκπορτ 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
21 Σουίντον Σουίντον 0 0 0 0 0 0 0 0
22 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 0 0 0 0 0 0 0 0
23 Γουόλσολ Γουόλσολ 0 0 0 0 0 0 0 0
24 Ρέξαμ Ρέξαμ 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr