Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Πάρμα και Κρεμονέζε

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 - 00:53

Οι Πάρμα και Κρεμονέζε έχουν τον πρώτο λόγο με αντιπάλους τις Κοζέντσα και Φεραλπισαλό, αντίστοιχα.

Β’ Ιταλίας: Πάρμα και Κρεμονέζε

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της B' Iταλίας.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Βενέτσια δεν μπορούσε να πάρει το πάνω χέρι με την Κρεμονέζε και παρά το ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 51', επί της ουσίας απείλησε μόνο στο 57'. Όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά μία στατική φάση στην τελική ευθεία του ματς ήταν αρκετή για να χάσει. Το σερί των πέντε νικών τερματίστηκε για την ομάδα του Πάολο Βανόλι, η οποία έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Τιμωρημένος ο Αλτάρε (α. 14/2), εκτός οι Ιτζες (μ. 9/0), Μπουζάτο (α. 1/0), δύσκολα οι Γιόρονεν (τ. 8 συμ.), Πογιάνπαλο (ε. 13/4), Ολιβιέρι (ε. 5/0).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Σουντιρόλ είχε την ατυχία να παίζει με 10 παίκτες στο Μπάρι από το 15'. Δέχθηκε άμεσα το 1-0, ισοφάρισε με στατική φάση και έπαιξε φουλ άμυνα για να κρατήσει τον έναν βαθμό, ωστόσο η εστία της παραβιάστηκε ξανά στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Με πρόσφατο απολογισμό 0-1-5, οι διοικούντες αναμένεται να μονιμοποιήσουν τον τεχνικό Φεντερίκο Βαλέντε (ανέλαβε προ δεκαημέρου ως υπηρεσιακός). Τιμωρημένος ο Κουόμο (α. 10/0), επιστρέφει ο Μαζιέλο (α. 15/0), δύσκολα οι Σιέγκα (μ. 1/0), Ρόβερ (μ.-ε. 11/0), έχει τύχη ο Οντόγκβου (ε. 14/4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαιο και σωστό φαβορί οι γηπεδούχοι, σε κακή κατάσταση η Σουντιρόλ.

ΜΟΝΤΕΝΑ-ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Μόντενα είχε τον απόλυτο έλεγχο στην έδρα της Κόμο και παρά το ότι δεν έβγαλε τις κλασικές ευκαιρίες, «κατάφερε» να δεχθεί δύο γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις του αντιπάλου, ενώ είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα. Δεν άξιζε την ήττα η ομάδα του Πάολο Μπιάνκο, η οποία έχει 1-1-2 στα τελευταία τέσσερα. Έχει δυνατότητες, της λείπει η απαραίτητη σταθερότητα ώστε να κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον κρατάει το ότι σκοράρει με συνέπεια. Αμφίβολοι δίνονται οι Τζέρλι (μ. 11/0) και Ρίτσιο (α. 7/0), δεν αναφέρθηκαν αγωνιστικά απρόοπτα.

Η Τσιταντέλα δεν έπιασε καλή απόδοση, μάλλον το αντίθετο, ωστόσο δεν άφησε την Κοζέντσα να την απειλήσει και με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο έπειτα από ισάριθμες στατικές φάσεις, κατάφερε να πάρει τη νίκη με μεγάλη ευκολία. Πέντε διαδοχικές επιτυχίες συμπλήρωσε η ομάδα του Έντι Γκορίνι, για ακόμη μία φορά παραδίδει μάθημα καλής πορείας και ενώ διαθέτει το πιο χαμηλό μπάτζετ στο πρωτάθλημα. Δεν κινδυνεύει, απεναντίας δείχνει ικανή να διεκδικήσει την παρουσία στην οκτάδα. Αμφίβολος δίνεται ο Αντζέλι (α. 6/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Over μάλλον είναι πιθανότερο από αυτό που προεξοφλούν οι αποδόσεις.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΚΟΜΟ

Η Μπρέσια έκανε καλό πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Ρετζιάνα, ωστόσο δεν σκόραρε και είχε θέμα μετά την ανάπαυλα. Γλίτωσε από το δοκάρι στο 47', είχε κενά πίσω και δέχθηκε το γκολ, αλλά από το 84' έπαιζε με παίκτη παραπάνω και κατάφερε να βρει την ισοφάριση στο φινάλε. Δεν χάνει σε τέσσερα (1-3-0) η ομάδα του Ρολάντο Μαράν, καλείται να βρει τρόπο να δημιουργεί και εκτός στατικών φάσεων. Σημαντικό το ότι στα μετόπισθεν παρουσιάζεται όλο και πιο συμπαγής στο πρωτάθλημα. Αναμένεται να λείψουν οι Φαρές (α.-μ. 9/0) και Ντόι (μ. 2/0).

Η Κόμο δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα στη σειρά απέναντι στη Μόντενα, αλλά είχε την τύχη να σημειώσει δύο γκολ με ισάριθμες επιθέσεις. Δεν πτοήθηκε από την προσωρινή ισοφάριση, πανηγύρισε τυχερή νίκη. Στο 5-2-0 εσχάτως η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, εντυπωσιάζει ως προς τα αποτελέσματα, όχι και με το ποδόσφαιρο που παίζει. Τιμωρημένοι είναι οι Μπαζέλι (μ. 10/0), Μπάρμπα (α. 16/2), εξέτισε ο Κονέ (μ. 12/0). Αμφίβολοι δίνονται αυτή τη φορά οι Κέριγκαν (μ. 8/0), Αριγκόνι (μ. 2/0), Ιοβίνε (μ. 11/0), Μουσταφά (ε. 6/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένεται κλειστό ματς, η ισοπαλία έχει τύχη, αν και οι φιλοξενούμενοι έχουν την τύχη με το μέρος τους εσχάτως.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΡΕΤΖΙΑΝΑ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Η Ρετζιάνα είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μπρέσια, εμφάνισε σημαντική βελτίωση μετά την ανάπαυλα. Είχε δοκάρι (47'), βρήκε το γκολ μετά το 75', ωστόσο στο 84' έμεινε με 10 και στις καθυστερήσεις υπέπεσε σε πέναλτι. Δεν έχει νίκη εδώ και ενάμιση μήνα η ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα (0-3-2), πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία. Τιμωρημένος ο Γκίρμα (μ. 14/2), εξέτισε ο Πιερανιόλο (α. 12/2). Εκτός οι Βεργκάρα (μ. 5/0), Βίντο (ε. 2/1), με πρόβλημα οι Τσιγκαρίνι (μ. 8/1), Καμπάσι (μ. 10/0), μέσα ο Γκοντό (ε. 11/3).

Η Σαμπντόρια έβλεπε τη Λέκο να επιτίθεται, γλίτωσε από το δοκάρι στο 14', ωστόσο αυτή η φάση τη βοήθησε να αφυπνιστεί και στη συνέχεια ήταν η καλύτερη ομάδα της αναμέτρησης. Βρήκε γκολ και στα δύο ημίχρονα με τις εξαιρετικές ενέργειες του Εσπόζιτο, έφτασε εν τέλει εύκολα στη νίκη. Τέταρτη νίκη σε πέντε, αντέδρασε άμεσα μετά την καθίζηση στην Μπρέσια. Εξέτισε ο Ντε Πάολι (α. 12/3), εκτός οι Φεράρι (α. 3/0), Λεμινά (ε. 1/0), Μπορίνι (ε. 13/5), δύσκολα οι Μπαρέκα (α. 8/0), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε. 9/3), Λα Γκούμινα (ε. 9/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με απουσίες οι δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ-ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» (Πιατσέντζα). Η Φεραλπισαλό κατέβαλε κάθε προσπάθεια στην έδρα της Τερνάνα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ισοφάρισε προσωρινά, αλλά δέχθηκε αφελές γκολ στο τελευταίο ημίωρο και έμεινε δικαίως με άδεια χέρια. Τρίτη διαδοχική αποτυχία για την ομάδα του Τζαφαρόνι, κινδυνεύει με απόλυση και ο πρώην, Στέφανο Βέκι, είναι έτοιμος να επιστρέψει. Τιμωρημένος ο Λετίτσια (α. 8/0), εξέτισε ο Φιορντιλίνο (μ. 13/0). Δύσκολα οι Πιλάτι (α. 10/0), Μπακέτι (α. 11/0), Φεραρίνι (α. 3/0), Καμπορέζε (α. 2/0), Καράρο (μ. 5/0).

Η Κρεμονέζε ήταν οριακά καλύτερη της Βενέτσια μέχρι να μείνει με 10 παίκτες στο 51'. Από εκεί και πέρα δεν παραμέλησε τα επιθετικά καθήκοντα, κινδύνευσε μόνο στο 57' και βρήκε τη στιγμή που έψαχνε στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να πάρει τη νίκη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Σερί 5-1-0 για την ομάδα του Τζοβάνι Στρόπα, σαφώς και κυνηγάει την άνοδο με αξιώσεις. Τιμωρημένοι οι Μπιανκέτι (α. 15/0), Αντοβ (α. 11/0), εκτός ο Βαλέρι (α.), με πρόβλημα οι Σαρ (τ. 12 συμ.), Μπερτολάτσι (μ. 6/0), Τσατζού (ε. 8/0), Σεκούλοφ (ε. 1/0), Τζανιμάκια (ε. 15/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κρεμονέζε έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, παίζεται η νίκη της ακόμη και με χάντικαπ ένα γκολ (2,70 στο ευρωπαϊκό).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΑΣΚΟΛΙ-ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ

Η Ασκολι κυνηγούσε τη Σπέτσια από νωρίς στο σκορ, το πάλεψε και βρήκε το 1-1 στη μοναδική ευκαιρία της, όλα έδειχναν ότι θα πάρει την ισοπαλία, για να μείνει με άδεια χέρια στο φινάλε έπειτα από στατική φάση. Με πρόσφατο απολογισμό 0-1-5 η ομάδα του Φαμπρίτσιο Καστόρι, ο οποίος τελεί άμεσα υπό πίεση και δεν έχει άφθονο χρόνο μπροστά του για να αλλάξει την κατάσταση. Εκτός δράσης σταθερά οι Τάβτσαρ (α.), Μπόγκνταν (α.), δύσκολα οι Κράια (α.-μ. 5/0), Καλιγκάρα (μ. 12/1), Φαλτσεράνο (μ. 14/1) και Νεστορόφσκι (ε. 10/2).

Η Καταντζάρο δεν ήταν καλύτερη από την Πίζα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά η μεγάλη διαφορά τους είναι ότι εκείνη έκανε γκολ τις ευκαιρίες της, κάτι που δεν κατάφερε ο αντίπαλος. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για τους νεοφώτιστους του Βιντσέντζο Βιβαρίνι, είναι προφανές ότι πλέον δεν πρόκειται να αρκεστούν απλά στη σωτηρία, δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι πολύ καλύτερο, αρκεί να κρατήσουν τον ενθουσιασμό και την επιθετική συνέπεια. Αμφίβολοι οι Σίτουμ (α. 6/0) και Ντοναρούμα (ε. 11/2), εκτός οι Βερόλι (α. 12/0), Ιεμέλο (ε. 16/4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτερα δομημένοι, έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

ΚΟΖΕΝΤΣΑ-ΠΑΡΜΑ

Η Κοζέντσα δεν ήταν χειρότερη από την Τσιταντέλα σε απόλυτη σύγκριση, δεν έπιασε καν καλή απόδοση ο αντίπαλος, ωστόσο δύο στατικές φάσεις στο ημίωρο ήταν αρκετές για να δώσουν τη νίκη στον αντίπαλο, στη συνέχεια δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Φάμπιο Καζέρτα, ο έμπειρος τεχνικός πιέζεται, αν και η συγκομιδή είναι καλή. Τιμωρημένοι οι Καλό (μ. 15/0), Πράζελικ (μ. 11/0), διαθέσιμος ο Βιβιάνι (μ. 7/0), αμφίβολοι δίνονται οι Μάρας (μ.-ε. 16/1), Κανότο (μ.-ε. 11/1).

Η Πάρμα δέχθηκε δύο ασύλληπτα σε εκτέλεση τέρματα από την Παλέρμο στα πρώτα 20 λεπτά, στη συνέχεια, όμως, δεν το παράτησε, μείωσε, μετά το 3-1 έδειχνε χαμένη, αλλά δεν σταμάτησε να επιτίθεται και ανταμείφθηκε με την ισοπαλία, χάρη σε δύο τέρματα στις καθυστερήσεις. Σπουδαίος βαθμός από άποψη ψυχολογίας για την ομάδα του Φάμπιο Πέκια, ο πρόσφατος απολογισμός 1-2-1 προβληματίζει, αλλά δεν χάνει το ρετιρέ και αυτό είναι που μετράει. Με πρόβλημα οι Βαλέντι (α.), Ζαγαρίτης (α. 6/0) και Μπέγκιτς (ε. 7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι, εκτιμούμε ότι θα προχωρήσουν με νίκη.

ΠΑΛΕΡΜΟ-ΠΙΖΑ

Η Παλέρμο είχε παθητικό ρόλο στην έδρα της Πάρμα, αλλά δύο ασύλληπτα γκολ του Μπρουνόρι στο πρώτο εικοσάλεπτο έβαλαν γερές βάσεις νίκης. Στη μείωση του σκορ απάντησε με το 3-1 στην τελική ευθεία, όλα έδειχναν τυχερή, αλλά νίκη, για να ισοφαριστεί με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα η ομάδα του Τζίνο Κορίνι, ο έμπειρος τεχνικός δεν νιώθει άνετα και ζητείται αντίδραση προκειμένου να μην προκύψουν εξελίξεις. Τιμωρημένος ο Μάτεγιου (α. 16/0), την ύστατη στιγμή θα κριθεί του Τσεκαρόνι (α. 12/1).

Η Πίζα δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στην έδρα της Καταντζάρο, την περιόρισε σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, αντίθετα το έκανε ο αντίπαλος και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Μόλις μία νίκη σε επτά αγωνιστικές για την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ουδέποτε σταμάτησε να προσπαθεί, ωστόσο αυτό δεν φτάνει προς το παρόν για μία καλή πορεία. Τιμωρημένος ο Κανεστρέλι (α. 16/1), εκτός οι Καλαμπρέζι (α. 11/0), Μ. Τραμονί (μ. 1/1), δύσκολα οι Τουρέ (μ. 3/0), Γιουρέσκιν (μ. 3/0), Τορεγκρόσα (ε. 6/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Παλέρμο δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα, ομοίως η Πίζα, δεν βγαίνει άκρη σε ματς ανάμεσα σε δύο πιεσμένες ομάδες.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

16/12/2023Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 34 16 10 4 2 32 16 16
2 Βενέτσια Βενέτσια 33 16 10 3 3 25 13 12
3 Κόμο Κόμο 31 16 9 4 3 20 15 5
4 Καταντζάρο Καταντζάρο 30 16 9 3 4 26 19 7
5 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 29 16 8 5 3 22 12 10
6 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 28 16 8 4 4 20 18 2
7 Μόντενα Μόντενα 26 16 7 5 4 17 16 1
8 Παλέρμο Παλέρμο 25 16 7 4 5 23 16 7
9 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 21 16 4 9 3 17 18 -1
10 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 19 16 6 3 7 19 20 -1
11 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 19 16 5 4 7 18 19 -1
12 Μπρέσια Μπρέσια 19 16 4 7 5 15 16 -1
13 Πίζα Πίζα 18 16 4 6 6 14 17 -3
14 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 17 16 4 5 7 20 21 -1
15 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 17 16 3 8 5 16 20 -4
16 Λέκκο Λέκκο 16 16 4 4 8 14 23 -9
17 Τερνάνα Τερνάνα 14 16 3 5 8 18 21 -3
18 Άσκολι Άσκολι 13 16 3 4 9 16 23 -7
19 Σπέτσια Σπέτσια 13 16 2 7 7 13 22 -9
20 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 7 16 1 4 11 11 31 -20
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr