Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 3η αγωνιστική πλέι οφ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 - 15:01

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 3η αγωνιστική πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Άρη και ο ΠΑΟΚ πιο δύσκολα, απέναντι στην Λαμία. Τι είδαμε στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής;
- Ολυμπιακός- Άρης 3-0: Ο Ολυμπιακός κέρδισε τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ τον Άρη και μάλιστα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Η ταυτόχρονη παρουσία των Φορτούνη, Ποντένσε, Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί τον έκανε πολύ δημιουργικό, πέτυχε γρήγορα γκολ με τον Μαροκινό και θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς από το ημίχρονο, έχοντας πολλές ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι με τον πρώτο σκόρερ του. Τα επόμενα γκολ τα βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην άνετη νίκη, προσφέροντας και θέαμα στους φιλάθλους του, με μία «γεμάτη» εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε μία κρίσιμη περίοδο, ενώ μείωσε και την απόσταση από την κορυφή. Ο Άρης έκανε τη μακράν χειρότερη εμφάνιση του τον τελευταίο καιρό, δεν μπορούσε ούτε να απειλήσει, αλλά ούτε και να σταματήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του και έχασε οριστικά και κάθε ελπίδα που είχε να διεκδικήσει την τέταρτη θέση, χάνοντας σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι φέτος από τον αντίπαλο του.

- ΠΑΟΚ- Λαμία 3-1: Όλοι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα του ΠΑΟΚ και μάλλον και οι παίκτες του πίστεψαν ότι θα κέρδιζαν χωρίς κόπο την Λαμία, αλλά μέχρι το 70’ κινδύνευσαν να το πληρώσουν ακριβά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς και στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ με τους γηπεδούχους να μη βγάζουν ουσιαστικά αντίδραση για ένα μεγάλο διάστημα. Ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο και όταν προηγήθηκαν με τον Σβαμπ στο 70’, όλα τελείωσαν. Ο Αυστριακός πέτυχε και τρίτο γκολ στο φινάλε με πέναλτι και έφερε τον ΠΑΟΚ ξανά στην κορυφή πριν το πολύ σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η Λαμία υπενθύμισε σε όλους ότι αν βρει την ευκαιρία θα κάνει τη… ζημιά, στην καλύτερη εμφάνιση της από το ξεκίνημα των πλέι οφ.

- Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 2-1: Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο για να αντιδράσει. Το έκανε στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, το έκανε και με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείριση για να πάρει το τρίποντο που τον κρατάει δυνατά στη «μάχη» του τίτλου. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν… άκουσε τα… καμπανάκια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήρθε η πρώτη της ήττα σε ντέρμπι μετά από περισσότερο από ένα χρόνο. Περισσότερο όμως προβλημάτισε η παρουσία της σε δεύτερο σερί ντέρμπι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Βίντα, τα λάθη του Μουκουντί της στοίχισαν και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο που είχε την κατοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει και να πάρει έστω την ισοπαλία. Πλέον το επόμενο ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ κρίσιμο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr