Νίκος Ζελιαναίος

Τραμπζονσπόρ και Ρόζενμποργκ!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 12:52

Πολλές οι επιλογές στο σημερινό πρόγραμμα και έχω ξεχωρίσει μια δυάδα με την Τραμπζονσπόρ στο Σούπερ Καπ Γερμανίας και την Ρόζενμποργκ στην Α Νορβηγίας!

Τραμπζονσπόρ και Ρόζενμποργκ!

Τραμπζονσπόρ και Σίβασπορ διεκδικούν το Σούπερ Καπ Τουρκίας το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Ολυμπιακό στάδιο της Κωνσταντινούπολης. Η Τραμπζονσπόρ θα αγωνιστεί ως πρωταθλήτρια της περσινής σεζόν και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη αφού είναι μια κλάση ανώτερη από την Σίβασπορ. Η ομάδα της Τραπεζούντας έχει καλή παράδοση στον θεσμό αφού έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ 9 φορές (1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1983, 1995, 2010 και 2020 ) ενώ άλλες 3 φορές ήταν φιναλίστ. Η ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτσί θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (στα πλέι οφ) φέτος και έχει ενισχυθεί με παίκτες από το… πάνω ράφι, δηλαδή με τους Τρεζεκέ (Άστον Βίλλα), Ντενσβίλ (Μπολόνια), Ελμαλί (Κασίμπασα), Λάρσεν (Ουντινέζε) και Χασπολάτ (Κασίμπασα). Η Σίβασπορ κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 10η θέση. Η ομάδα του Ριζά Τσαλιμπέι (παρέμεινε) δεν ενισχύθηκε αφού τα οικονομικά του συλλόγου δεν ήταν καλά και μάλιστα έχασε παίκτες κλειδιά (Φαίρ, Ογκούζ, Φέλιξ, Αλτινάι και Γιλμάζ). Πέρσι η Τραμπζονσπόρ νίκησε 2-1 την Σίβασπορ εντός έδρας και πήρε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας. Μπακασέτας, Χάμσικ, Κορνέλιους, Τζανίνι, Βίσκα, Κουάσι και η παρέα τους αναμένεται να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν και ο άσσος με απόδοση 1,82 είναι πρόκληση.

Οντ και Ρόζενμποργκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 16η αγωνιστική στην Α Νορβηγίας και θα ρισκάρουμε στο διπλό της ομάδας από το Τροντχάιμ για τους παρακάτω λόγους. Η Οντ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αγνοεί τη νίκη στα τρία τελευταία της ματς ενώ εντός έδρας απογοητεύει με πέντε ήττες και μία μόλις νίκη στα έξι προηγούμενα παιχνίδια της από τις 23 Απριλίου και μετά. Από την άλλη πλευρά η Ρόζενμποργκ έχει πάρε τα πάνω της και τρέχει αήττητο σερί πέντε αγώνων με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες ενώ γενικότερα στα δέκα τελευταία της παιχνίδια έχει ηττηθεί μία μόλις φορά. Σημειώστε ότι η Ρόζενμποργκ μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της κόντρα στην Οντ, ανεξαρτήτως έδρας, από τις 4/10/29 και μετά. Η ομάδα του Κιέτιλ Ρέκνταλ βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την προνομιούχο τριάδα και δεν έχει περιθώριο αποτυχίας αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο για έξοδο στην Ευρώπη.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Οντ – Ρόζενμποργκ 2

Τραμπζονσπόρ – Σίβασπορ 1

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr