Στράτος Διακουμόπουλος

Με Γερμανία και γκολ!

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 - 12:31

Η νίκη της Γερμανίας στο Euro U21 και τα γκολ στο Όσλο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με Γερμανία και γκολ!

Σε αγώνα για τον τρίτο όμιλο της τελικής φάσης U21 που θα διεξαχθεί στην πόλη Μπατούμι της Γεωργίας, η Τσεχία αντιμετωπίζει την Γερμανία. Η Τσεχία είναι μια ομάδα με συχνή παρουσία στη τελική φάσης, έχει πάρει μέρος σε εννιά από τις 14 διοργανώσεις και έχει σηκώσει την κούπα το 2001. Τώρα φυσικά πορεύεται με χαμηλό προφίλ και την ελπίδα να σταθεί απλά ανταγωνιστικά στον όμιλο. Στην πρεμιέρα ηττήθηκ δίκαια από την Αγγλία με 2-0. Το ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από παίκτες που αγωνίζονται εντός των συνόρων, Μόνο τρεις παίκτες παίζουν εκτός των συνόρων. Ο κόουτς Γιαν Σουσποπάρεκ ποντάρει στον σταθερό κορμό παικτών που παίζουν μαζί από τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Η Γερμανία είναι μια κραταιά δύναμη και σε επίπεδο Ελπίδων. Πήρε την προηγούμενη διοργάνωση κερδίζοντας στον τελικό της Λιουμπλιάνας στην Σλοβενία με 1-0 την Πορτογαλία. Πριν από αυτό ήταν δεύτερη και πιο πριν ξανά πρώτη. Φυσικά θέλει να δώσει συνέχεια με έναν ακόμα τίτλο φέτος. Στην πρεμιέρα ωστόσο υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με το Ισραήλ (0-0) αν και σφυροκόπησε τον αντίπαλό του. Ο κόουτς Αντόνιο Ντι Σάλβο παραμένει για τρίτο χρόνο στο τιμόνι της «νασιονάλμανσάφτ». Εμπιστεύεται παίκτες από την Μπουντεσλίγκα, μόνο τρεις από τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε στην αποστολή αγωνίζονται εκτός συνόρων. Δεν έχει περιθώρια η Γερμανία που θα ξεσπάσει στους Τσέχους!

Για το πρωτάθλημα της Νορβηγίας η ΚΦΟΥΜ υποδέχεται την Σάντνες. Η ΚΦΟΥΜ είναι ομάδα υψηλών στόχων και παρά το αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά της. Προ της διακοπής για τις εθνικές ομάδες πέτυχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και μπήκε στην ζώνη των πλέι οφ για την άνοδο. Οι πρωτεουσιάνοι ποντάρουν στην εμπειρία αλλά και στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Ο κόουτς των «κυανόλευκων» Γιοχάνες Μέσγκααρντ δεν υπολογίζει στον επιθετικό Στίβρεμ που είναι ανέτοιμος. Η Σάντνες είναι ομάδα υψηλού μπάτζετ, έβαλε εξαρχής τον πήχη ψηλά, αλλά στο πρώτο σκέλος της περιόδου, περνά από… κάτω. Αιτία, γη κάκιστη αμυντική λειτουργία των «γαλάζιων» που δέχονται με ευκολία γκολ Αντίθετα, στην επίθεση οι «λύκοι»… δαγκώνουν και έτσι οι αγώνες τους χαρακτηρίζονται από γκολ και θέαμα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ. Υψηλό σκορ αναμένουμε και στο Όσλο!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κ21 Τσεχία-Κ21 Γερμανία 2 (1.70) ή 2/2 (2.60)

ΚΦΟΥΜ Όσλο-Σάντνες Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ (2.10)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr