Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 25η αγωνιστική

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 16:59

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 25η αγωνιστική

Με νίκες των πρωτοπόρων και την Λαμία να κερδίζει το έκτο εισιτήριο για τα πλέι οφ συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ Τι είδαμε στους αγώνες της 25ης αγωνιστικής;
- Αστέρας Τρίπολης- Κηφισιά 3-3: Μετά την Λεωφόρο η Κηφισιά πήρε πολύτιμο βαθμό και στην Τρίπολη, αφήνοντας τον Αστέρα οριστικά εκτός πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, προηγήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το τρίποντο και τελικά έχασαν την εξάδα, κύρια λόγω των δύο ισοπαλιών στα ισάριθμα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους (η άλλη με τον Παναιτωλικό). Στα κρίσιμα δεν βρήκαν το κάτι παραπάνω. Η Κηφισιά επιβεβαιώνει συνεχώς ότι με τον Μπράτσο στον πάγκο της είναι πολύ διαφορετική και μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή, αν και είναι στην προτελευταία θέση. Μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε καταδικασμένη, τώρα το παλεύει και είναι ανταγωνιστική.
- Βόλος- ΟΦΗ 3-1: Δέκα αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για τον Βόλο, που είχε φτάσει σε οριακό σημείο. Το ματς έγινε πιο δύσκολο όταν ο ΟΦΗ προηγήθηκε, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, βάζοντας από κάτω τρεις ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν για πρώτη φορά με τον Δέλλα στον πάγκο τους και παρουσίασαν τα γνωστά εκτός έδρας… συμπτώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς νίκη μακριά από το Ηράκλειο με τρεις διαφορετικούς προπονητές. Παραμένουν πάντως σε απόσταση από τις δύο τελευταίες θέσεις.
- Ατρόμητος- Λαμία 3-1: Η Λαμία πανηγύρισε τη συμμετοχή στα πλέι οφ πριν ξεκινήσει το ματς, καθώς ο Αστέρας δεν είχε κερδίσει και αυτό στην πράξη έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πάρει μία νίκη μετά από ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αντζιέλσκι, καθώς με δύο δικά του γκολ έδωσε το τρίποντο στους γηπεδούχους μετά το 1-1. Ο Ατρόμητος παραμένει μακριά από τις τελευταίες θέσεις, η Λαμία γιορτάζει την εξαιρετική φετινή πορεία της, που την έφερε στην πρώτη εξάδα για τα «μεγάλα» ματς στο έξτρα πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει. Εκεί όπου δε θα είναι ο Καρλίτος, ο οποίος θα συνεχίσει στην Αστάνα. Τη δουλειά του πάντως πρόλαβε και την έκανε. Και με το παραπάνω.
- Παναιτωλικός- Ολυμπιακός 1-2: Ο Ολυμπιακός πέτυχε για πρώτη φορά τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και το σερί με τον Μεντιλίμπαρ συνεχίστηκε στο Αγρίνιο. Με τον ίδιο τρόπο που είχε κερδίσει τον Αστέρα προ ημερών. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και αντέδρασε στο δεύτερο. Το νικητήριο γκολ έβαλε- ποιος άλλος;- ο Ελ Κααμπί, ο οποίος σκοράρει ακατάπαυστα μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Αφρικής. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξαναμπεί στο «παιχνίδι» των πρώτων θέσεων, ο Παναιτωλικός είδε το ίδιο… έργο όπως με τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε στο ίδιο λεπτό (72’), με τον ίδιο τρόπο: Με αυτογκόλ από το ίδιο σημείο, τον ίδιο παίκτη (σε προβολές του Τορεχόν) και στην ίδια εστία! Και στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει τίποτε από τον αγώνα.
- ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Για περισσότερο από μία ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγούταν στην Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε την έκπληξη. Η ΑΕΚ βρήκε νωρίς γκολ, αλλά χαμήλωσε στροφές και οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ έκαναν την ανατροπή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η Ένωση» άρχισε να πιέζει, οι αλλαγές του Αλμέιδα τη βοήθησαν και μέσα σε ένα πεντάλεπτο, πριν το ματς φτάσει στο τελευταίο τέταρτο είχε πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ και το μόνο που άλλαξε ήταν ένα ακόμη γκολ που πέτυχε. Η ΑΕΚ συνεχίζει στην κορυφή, ο ΠΑΣ στην τελευταία θέση, αλλά με εμφάνιση που του δίνει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια.
- Πανσερραϊκός- ΠΑΟΚ 0-2: Ο ΠΑΟΚ πήρε πάλι τη νίκη στο σερί των εκτός έδρας αγώνων που έχει στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτήν τη φορά δεν κέρδισε τον Πανσερραϊκό με πολλά γκολ, όπως στις προηγούμενες συναντήσεις τους φέτος, αλλά δε δέχθηκε κιόλας γκολ. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της, αλλά από τη στιγμή που βρήκε το γκολ με τον Κωνσταντέλια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο. Στο φινάλε του αγώνα έκανε και το 2-0 και τελείωσε τη δουλειά. Ο Πανσερραϊκός δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει (τέσσερα σερί ματς χωρίς γκολ) και φυσικά να κερδίσει τον τελευταίο καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι σε απόσταση από την ουρά της βαθμολογίας.
- Παναθηναϊκός- Άρης 2-0: Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά το μάθημα από τις γκέλες με την Λαμία και την Κηφισιά και επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον Άρη. Αυτήν τη φορά οι «πράσινοι» και δυνατά μπήκαν με γκολ νωρίς από τον Μπακασέτα, αλλά και φρόντισαν να τελειώσουν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στα γκολ από το σημείο του πέναλτι. Αυτήν τη φορά δεν υπήρχαν… καρδιοχτύπια στην Λεωφόρο, καθώς ο Άρης δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι από το ματς, χάνοντας μετά από καιρό εκτός έδρας. Ούτως ή άλλως μεγάλος στόχος είναι το Κύπελλο και αν προκριθεί θα βρει στον τελικό τον Παναθηναϊκό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr